Υγεία

30/03/2021 - 07:59

Bloomberg: Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας - "Βουτιά" 20 θέσεων

Μπορεί στο εσωτερικό η επικοινωνιακή διαχείριση από κυβέρνηση και ΜΜΕ να παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως η αλήθεια των αριθμών αντικατοπρίζει την σκληρή πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτη η μηνιαία έκθεση του Bloomberg, με τίτλο «Τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη για να ζεις εν μέσω πανδημίας, την ώρα που ο αριθμός των εμβολιασμών απογειώνεται».

Η Ελλάδα είναι λοιπόν πλέον και επισήμως ανάμεσα στις χώρες με τη χαμηλότερη αντοχή στην πανδημία κάνοντας "βουτιά" 20 θέσεων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του 5μηνου lockdown.

Τα κριτήρια του Bloomberg βασίζονται στις εξής παραμέτρους: Κρούσματα, θνησιμότητα, ποσοστό θετικότητας των τεστ, εμβολιασμοί, αυστηρότητα του lockdown, κινητικότητα, πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, ανταπόκριση του συστήματος υγείας και δείκτης ανθρώπινης ανάπτυξης.

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο βαθμό ανθεκτικότητας απέναντι στην πανδημία σύμφωνα με το Bloomberg είναι:

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία τον μήνα Μάρτιο σε ποσοστό 100 χιλιάδων ατόμων είχε μόλις δύο κρούσματα και μηδενικό ποσοστό θνησιμότητας. Σε ποσοστό ενός εκατ. ανθρώπων είχε 5 θανάτους. Από το σύνολο των τεστ κατά του κορωνοϊού που διεξήχθησαν, τα θετικά ήταν μόλις 0.1%. Ενώ το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί είναι 0.3%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη, στην τρίτη η Αυστραλία, στην τέταρτη θέση η Ταϊβάν, και στην πέμπτη θέση το Ισραήλ το οποίο σκαρφάλωσε εννέα θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 40η θέση με ποσοστό θνησιμότητας 2.1%. Επίσης, από το σύνολο των τεστ που πραγματοποιήθηκαν, τα θετικά ανέρχονται σε ποσοστό 6.1%., ενώ το ποσοστό των εμβολιασμών είναι στο 7%. Τον προηγούμενο μήνα η χώρα μας ήταν 20η ανάμεσα στις 53 χώρες και 5η ανάμεσα στις 20 ευρωπαϊκές χώρες, στην αντίστοιχη αξιολόγηση του Bloomberg.

Κατά την ίδια αξιολόγηση αυτή, θεαματική άνοδος παρουσιάζει πλέον το Ισραήλ αφού ανεβαίνει κατά 9 θέσεις στην κλίμακα και βρίσκεται 5ο στην κατάταξη.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ που ακολουθούν μετά το Ισραήλ, βελτιώθηκαν επίσης ραγδαία στην κατάταξη αυτού του μήνα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα.

d

 

d

 

https://www.2020mag.gr/

Μοιράσου το άρθρο!