Υγεία

12/04/2022 - 15:48

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Υλοποίηση της δράσης δωρεάν Ιατρικών και Οδοντιατρικών εξετάσεων από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

L2

Ξεκίνησαν από χθες στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, οι προγραμματισμένες δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λέσβου, υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, την πολύτιμη συνδρομή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, το προσωπικό της οποίας οργάνωσε από τον Μάρτιο όλα τα ιατρικά ραντεβού και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ. 

Χθες το πρωί μάλιστα, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Ζαχαρώ Ιωακείμ και Αφροδίτη Βατή, καθώς και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Περιβολάρης επισκέφτηκαν το κινητό ιατρείο της δράσης που λειτουργεί στο δημοτικό στάδιο Καλλονής «Κ. Κεντέρης».  

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το κινητό Πολυϊατρείο  «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Οργανισμού, στο οποίο μέχρι και αύριο Τετάρτη 13/4 βρίσκονται εθελοντικά Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μέλη του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα εξετάζουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που επισκέπτονται την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Σημείωμα για τη δράση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις. 

Περισσότερες πληροφορίες:

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 Τηλ. 11040

 ippokratis@hamogelo.gr

Μοιράσου το άρθρο!