Υγεία

27/11/2018 - 12:24

Δωρεάν παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο Λέσβου για στέγαση πολυδύναμου ιατρείου Αγιάσου και Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

Την δωρεάν παραχώρηση χρήσης δυο κατάλληλων ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο Λέσβου, της κύριας αίθουσας του πρώην Δημοτικού Κέντρου Νεότητας Αγιάσου και του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός με την Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κα Όλγα Ιορδανίδου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Κατσαρού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ψάνη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Μανταμάδου Στέφανου Αποστόλου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου Μιχάλη Ευαγγελινού, της Διοικήτριας του Βοστάνειου Νοσοκομείου Ά. Ζερβού, του μηχανικού της ΔΥΠΕ κ. Δημήτρη Καραγεώργου, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου.


Τα παραπάνω ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση και λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Αγιάσου και του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου αντίστοιχα, που έχουν θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, η  2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου μετά από σχετική δημοπρασία ανέθεσε έργο ύψους 74.400 Ευρώ για εργασίες εσωτερικής διαμόρφωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Αγιάσου, ενώ για το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου, ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη και στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας έχει εγγραφεί ποσό ύψους 900.000 Ευρώ για την αποκατάσταση – διαμόρφωση του υφιστάμενου κτιρίου και την ανέγερση προσθήκης. Με τα σημαντικά αυτά έργα ικανοποιούνται δυο αιτήματα των κατοίκων των περιοχών αυτών που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες, σε στενή συνεργασία του Δήμου Λέσβου και του Υπουργείου Υγείας .


Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι με την λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Αγιάσου και του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στις παραπάνω πολυπληθείς περιοχές του νησιού μας. «Η ενίσχυση και βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Λέσβου, όπως και οι τομείς παιδείας, υποδομών, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικής προστασίας κλπ. Η παροχή από μέρους μας κάθε δυνατής βοήθειας για να απολαμβάνουν οι πολίτες σύγχρονες και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες, μπορεί να θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη, αποδεικνύεται όμως για ακόμη μια φορά εμπράκτως, με την παραχώρηση των δύο Δημοτικών κτιρίων. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά, ώστε η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Αγιάσου και του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο κ. Γαληνός.


Η κα Ιορδανίδου, με τη σειρά της, επεσήμανε την ουσιαστική συμβολή του Δήμου Λέσβου στην υλοποίηση των δυο σημαντικών αυτών δημόσιων δομών υγείας στο νησί μας.
Τέλος, με την Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, την οποία ευχαρίστησε για τη συνεργασία, ο Δήμαρχος συζήτησε επίσης διεξοδικά και διάφορα άλλα θέματα συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας, σε κλίμα γόνιμο και εποικοδομητικό.

Μοιράσου το άρθρο!