Υγεία

18/01/2020 - 06:55

Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης (φωτο)

Στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος, την Τετάρτη 15-1-2020 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε το 2ο δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, Κο Γιώργο Καυλακώνη και Κο Παναγιώτη Χαμαλλέλη και με εκπαιδευόμενους γονείς του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου.

Έγινε πολύ αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που μπορούν να αντιμετωπιστούν από απλούς πολίτες και των πρώτων βοηθειών που  πράγματι σώζουν ζωές! Με πρακτική εξάσκηση πάνω κούκλες αλλά και σε βοηθούς των εκπαιδευτών!

Με προσομοίωση πραγματικών καταστάσεων και εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ)! Πέντε ώρες πέρασαν σαν να ήταν πέντε λεπτά! Γνώσεις που πρέπει να κατέχουν όλοι μας. Από την άμεση βοήθεια ενός βρέφους που πνίγεται από το σάλιο του, μέχρι την παροχή βοήθειας σε τραυματίες ενός τροχαίου ατυχήματος, ενός συμβάντος εμφράγματος, ενός εγκαύματος και πολλών άλλων. 

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και αναμένουμε το 3ο σεμινάριο στις 12 Φεβρουαρίου. Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν, σε αυτό ή στο 4ο σεμινάριο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνος στο 225146222.

 

Για τα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος

Με εκτίμηση

Στρατής Πλάτων

Μοιράσου το άρθρο!