Υγεία

27/07/2020 - 16:20

Εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες - Τι θα γίνει με τα πανηγύρια του Αυγούστου

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις θα ληφθούν και για τα πανηγύρια τον Αύγουστο


Το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  Όπως διευκρίνισε αυτό είναι κάτι που συζητείται τις τελευταίες ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά δεν είναι ακόμη αποφασισμένο πότε και αν θα ληφθεί απόφαση και ποιους χώρους θα αφορά. 

Παράλληλα, ο κ.Πέτσας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές και οι τελικές αποφάσεις για το αν θα επιτραπούν ή όχι τα πανηγύρια τον Αύγουστο.

 

Όπως είπε ο κ.Πέτσας, παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας. Που έχει δημιουργήσει έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας βοηθά να παίρνουμε αποφάσεις για το πώς θα κατανείμουμε τους στοχευμένους ελέγχους μας στις πύλες εισόδου της χώρας. Που εφαρμόζει αποτελεσματική παρακολούθηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Που προβλέπει από συγκεκριμένα, αυστηρά, αλλά λειτουργικά, υγειονομικά πρωτόκολλα, μέχρι δωμάτια καραντίνας ώστε να αποφεύγεται η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Μοιράσου το άρθρο!