Υγεία

22/10/2018 - 06:38

Εκδήλωση: «Καρκίνος και Διατροφή: Πρόληψη και Αντιμετώπιση από το παιδί στον ενήλικα»

Α

πό τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου γίνονται γνωστά τα παρακάτω:


Με αφορμή του ότι ο μήνας Οκτώβρης κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, μετά την δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας που δώσαμε πριν λίγο διάστημα για τις γυναίκες ωφελούμενες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου, σε συνέχεια των δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης που αφορούν την υγεία των πολιτών,  σε συνεργασία με τον πάντα δραστήριο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου,  ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος & Διατροφή. Πρόληψη και Αντιμετώπιση από το παιδί στον ενήλικα».


Πιο συγκεκριμένα: Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.00 στο Επιμελητήριο Λέσβου στην Ημερίδα με θέμα  «Καρκίνος & Διατροφή. Πρόληψη και Αντιμετώπιση από το παιδί στον ενήλικα».


Οι διακεκριμένες Διατροφολόγοι: Χαρά Κουτρουλού, Μαρία Μαντζώρου και Σταυρούλα Τσατραφίλη, αναλαμβάνουν να μας εξηγήσουν τον σημαντικότατο ρόλο της διατροφής μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Με δεδομένο ότι η γνώση οδηγεί σε συμπεριφορές πρόληψης για μια καλή υγεία, ευχαριστούμε τις κυρίες  Κουτρουλού, Μαντζώρου και Τσατραφίλη για την ευγενική συμμετοχή τους και την διάθεση να προσφέρουν τις γνώσεις τους στην διατροφολογική εκπαίδευση των κατοίκων μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου.


Ευχαριστούμε, επίσης, το Επιμελητήριο Λέσβου για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.


Τέλος, αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας, στη Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου για την πολύτιμη κοινωνική  προσφορά και δράση τους.


Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!