Υγεία

13/11/2015 - 11:38

Εκδήλωση στη Μυτιλήνη για το σακχαρώδη διαβήτη

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, ανακοινώνει ότι, ο  Δήμος Λέσβου, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία κατά του σακχαρώδους διαβήτη με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, διοργανώνει εκδήλωση, με την ευγενική χορηγία της Novo Nordisk και της Hellenic Seaways, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ, στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λέσβου, που βρίσκεται στην οδό Αλκαίου 18, στην πόλη της Μυτιλήνης. Προσκαλούμε όλους τους Δημότες μας να παραβρεθούν

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες. Πιο συγκεκριμένα:

Η ενδοκρινολόγος κα Πολυξένη Μπομπότη, θα αναπτύξει το θέμα: «Η πανδημία του Διαβήτη- με τι συνδέεται- πως αντιμετωπίζεται» και η κλινική διατροφολόγος κα Μαρία Μαντζώρου θα μιλήσει για τον  "Ρόλο  της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη". Θα ακολουθήσουν μετρήσεις γλυκόζης αίματος.

Σκοπός της εκδήλωσης μας αυτής, είναι να συμβάλουμε και εμείς ως Δήμος στην παγκόσμια εκστρατεία, με την ενημέρωση των Δημοτών μας για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, οι μετρήσεις γλυκόζης αίματος θα συνεχιστούν έξωθεν του Παλαιού Δημαρχείου, σε ειδικό διαμορφωμένο σταντ.

Μοιράσου το άρθρο!