Υγεία

28/03/2020 - 20:30

Έκτακτο - 4ο κρούσμα κορονοϊού στη Μυτιλήνη

Γιατί προκαλεί ανησυχία

Ηλικιωμένη γυναίκα από τη Λέσβο είναι το 4ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νησί μας σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά αργά σήμερα το απόγευμα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου η ηλικιωμένη γυναίκα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης για άλλο πρόβλημα υγείας και το έμπειρο προσωπικό του Νοσοκομείου αμέσως κατάλαβε ότι έχει τα συμπτώματα του κορονοϊού. Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες , λήφθηκε δείγμα  από την ηλικιωμένη γυναίκα και τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις υποψίες των Ιατρών. 

Η γυναίκα νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι καμία από τις επαφές της ηλικιωμένης γυναίκας δεν συνδέεται με ταξίδι στο εξωτερικό ή με ιχνηλάτηση κάποιου άλλου κρούσματος στο νησί μας.  Αυτό το γεγονός φανερώνει και την διασπορά του κορονοϊού στο νησί μας καθώς είναι βέβαιο πλέον ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν έχουν καταγραφεί.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το κρούσμα που είχε καταγραφεί ως 4ο και αφορούσε ηλικιωμένη γυναίκα από χωριό της Δυτικής Λέσβου το τελικό τεστ ήταν αρνητικό. Επομένως το σημερινό κρούσμα είναι το 4ο.  

-----

 

up date 

Η γυναίκα είναι από χωριό της Δυτικής Λέσβου. Αυτό όμως που δημιουργεί επιπλέον ανησυχία είναι ότι η κόρη της είναι νοσηλεύτρια και εργάζεται στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου και Καλλονής.  Μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ έκλεισαν τα δύο κέντρα υγείας για απολύμανση και η ιχνηλάτηση στρέφεται και προς αυτή την κατεύθυνση. 

 

 

Η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου:

Περνάμε δύσκολα και, κατά την προσωπική μου άποψη, θα περάσουμε δυσκολότερα.Τόσο όσον αφορά τα μέτρα αλλά και όσον αφορά την διασπορά της ασθένειας. Ψυχραιμία και υπομονή. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.Ας μείνουμε όχι μόνο σπίτι αλλά κυρίως ενωμένοι. Βοηθώντας όπου ο καθένας μπορεί, όποιον μπορεί

 

 up date 2 ανακοίνωση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, σήμερα  Κυριακή 29 Μαρτίου τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου θα είναι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ κλειστά για να απολυμανθούν. Για το διάστημα αυτό οι δημότες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να επικοινωνούν με το 166 για τα επείγοντα περιστατικά τους.

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου συνιστάται ψυχραιμία στους δημότες και σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας. 

Ενώ είναι προφανές ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε υπεύθυνα για την πορεία της πανδημίας, αποφεύγοντας την υιοθέτηση ή και την αναπαραγωγή αυθαίρετων «εκτιμήσεων» ως προς την ιχνηλάτηση των όποιων κρουσμάτων εμφανίζονται. 

Η ανευθυνότητα, οι διαδόσεις αλλά και η στοχοποίηση μπορούν να προκαλέσουν πολύ πιο επικίνδυνες παρενέργειες και από τον ίδιο τον ιό.

Μοιράσου το άρθρο!