Υγεία

05/08/2023 - 09:30

Έκτακτο.... "Απόβαση" στο Κέντρο Υγείας Καλλονής!

Σε εξέλιξη είναι το Εθελοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Iατρική Απόβαση 2023», που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) και το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 10 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα για 5 διαδοχικά δεκαήμερα το Κέντρο Υγείας Καλλονής θα υποδεχθεί φοιτητές ιατρικής, οι οποίοι υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των ιατρών της μονάδας θα προβούν στις πρώτες τους ιατρικές πράξεις, θα αναπτύξουν τις κλινικές τους δεξιότητες και θα γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, παρέχοντας παράλληλα εθελοντική στήριξη και βοήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά τη θερινή περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Αλέξανδρος Ροδίτης ανέφερε: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετέχουμε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην «Ιατρική Απόβαση», ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στοχεύει στην πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής σε συνδυασμό με τις θεωρητικές σπουδές τους, ώστε, προτού αναλάβουν θέσεις ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Με τον υπεύθυνο επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλλονής, κ. Δούκα Ζεϊμπέκη, υποδεχθήκαμε και καλωσορίσαμε τους πρώτους νέους επιστήμονες. Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τις ξενοδοχειακές μονάδες  που στηρίζουν έμπρακτα το πρόγραμμα φιλοξενώντας αφιλοκερδώς τους φοιτητές ιατρικής, άλλα και όσες συνέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια. Η συμβολή τους ήταν και είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να υλοποιούμε προγράμματα με πολλαπλή ωφέλεια για ιατρούς και ασθενείς.

d

x

Μοιράσου το άρθρο!

geotee