Υγεία

12/05/2020 - 19:25

Δύο κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο από τους νεοεισερχόμενους μετανάστες

Επείγον σήμα του ΕΟΔΥ για ελέγχους

Αποκλειστικό ρεπορτάζ από "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" (αναλυτικό ρεπορτάζ στην  έκδοση της εφημερίδας 13-05-2020) 

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για θετικά κρούσματα του κορονοϊου από μετανάστες που πιέζονται από το Τουρκικό Κράτος για διέλευση μέσω του Αιγαίου προς τα νησιά μας αυτό το διάστημα. Και δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο, καθώς πρόκειται για δύο περιστατικά σε αλλοδαπούς Αφρικάνικης καταγωγής που βγήκαν το Σάββατο μαζί με άλλους 49 στην περιοχή του Σκαλοχωρίου και στη συνέχεια προωθήθηκαν στην πρόχειρη δομή που δημιουργήθηκε μεταξύ Συκαμιάς και Εφταλούς όπου θα παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες.

Τα δύο νέα κρούσματα χειρίζεται με τις οδηγίες του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο της ιχνηλάτησης, καθώς φαίνεται πως οι αλλοδαπές μέχρι να προωθηθούν στη δομή καραντίνας δεν αποκλείεται να μετέδωσαν σε άλλους τον ιό.

 

up date

Στην ίδια δομή διαμένουν και οι υπόλοιποι 19 μετανάστες που είχαν φθάσει στη Δυτική Λέσβο  την Κυριακή 10 Μαΐου.

Τέλος η Πρόεδρος του Σκαλοχωρίου μέχρι να βρεθεί λύση με την προσωρινή δομή καραντίνας την προηγούμενη Πέμπτη είχε φιλοξενήσει στο όχημά της γυναίκες και παιδιά για να μην βρέχονται από την πρώτη βάρκα με τους 51 μετανάστες. 

Με επείγον σήμα του ΕΟΔΥ από αύριο Τετάρτη  ξεκινούν έλεγχοι σε όλους τους διαμένοντες στη δομή της καραντίνας (51+19 = 70 συνολικά) καθώς και σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με τους νεοεισερχόμενους μετανάστες. 

 

Διαβάστε εδώ την πρώτη αντίδραση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου

 

Μοιράσου το άρθρο!