Πολιτική

12/05/2020 - 21:28

Τα συμπεράσματα και η ανησυχία του Ταξιάρχη Βέρρου για τα δύο κρούσματα κορονοϊού

Η είδηση για δύο κρούσματα κορονοϊού σε νεοεισερχόμενους μετανάστες έχει προκαλέσει αίσθηση και ανησυχία σε όλο το νησί. ( Διαβάστε εδώ την είδηση και διαβάστε εδώ σχόλια στο facebook) 

 

Πριν από λίγο για το θέμα παρέμβαση έκανε και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος:

 

2 στους 9 που ελέγχθηκαν, από τους 51 που βγήκαν πριν λίγες μέρες στο Καλό Λιμάνι Σκαλοχωρίου, βρέθηκαν να νοσούν.

Προφανώς θα ελεγχθούν πλέον και οι υπόλοιποι και Κύριος οίδε πλέον.

Συμπεράσματα

α) Τα "δώρα" της γείτονος είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνα. Ας σκεφτούν επιτέλους κάποιοι και την πιθανότητα να είναι και εσκεμμένες οι ενέργειες αυτές

β) Όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα τα μέτρα αποσύρονται σιγά σιγά εμείς εδώ αρχίζουμε πάλι τις "ιχνηλατήσεις" (μόλις χτες έγραψα ότι το μεταναστευτικό για το νησί είναι "υποκείμενο νόσημα")

γ) Άραγε αν ο Δήμος δεν είχε συναινέσει για δημιουργία χώρου - καραντίνας και οι άνθρωποι αυτοί τριγύριζαν στο Καλό Λιμάνι, σήμερα τι θα γινόταν;

Ήδη πρέπει να ελεγχθούν πάνω από 20 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους-ελπίζω από απόσταση - και τα οποία εν τω μεταξύ ήρθαν σε επαφή με άλλα 120 ή 520.

Ξέρετε και εμείς ανησυχούμε για τον χώρο μια που είναι ιδιωτικός-δεν έχουν την αποκλειστικότητα κάποιοι - αλλά τώρα προέχει η δημόσια υγεία.

Ξέρετε και εμείς θέλουμε να φεύγουν άμεσα με καράβια, διαστημόπλοια και υποβρύχια, αλλά μέχρι το Κράτος να τα διαθέσει, κάτι έπρεπε να κάνουμε.

Τα παρακάτω θα τα αντιμετωπίσουμε αν και εφόσον.

Μοιράσου το άρθρο!