Κοινωνία

08/05/2020 - 15:40

Βρέθηκε χώρος καραντίνας μεταναστών στη Δυτική Λέσβο

Ο νέος χώρος καραντίνας στη Λέσβο βόρεια θα βρίσκεται στην παλιά δομή του IRC (Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης), στη χωματόδρομο μεταξύ Ευταλού και Σκάλας Σικαμινέας. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου νοικιάζει τον χώρο από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του.

Αρχικά κατασκευάστηκε από την IRC στα τέλη του 2015, με τιμή άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μόνο για να κλείσει λίγους μήνες αργότερα. Η νέα συμφωνία ενοικίασης είναι σύντομη, και η περιοχή θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως χώρος καραντίνας για νέες αφίξεις, αρκεί να είναι απαραίτητο λόγω της πανδημίας.

Όλες οι προηγούμενες δομές από το αρχικό στρατόπεδο έχουν απομακρυνθεί, μένει μόνο ένας φράχτης. Ο δρόμος προς αυτή την τοποθεσία είναι μια χωματόδρομος, όταν βρέχει ο δρόμος γίνεται ολισθηρός και επικίνδυνος για να οδηγήσεις. Πόσο καιρό πριν ανοίξει αυτή η καραντίνα δεν ενημερώνεται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι σκηνές θα χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν ανθρώπους σε καραντίνα.

Το πώς αισθάνονται οι ντόπιοι σε αυτή την περιοχή για αυτή την απόφαση είναι προς το παρόν άγνωστο, αλλά οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να ανοίξουν το Stage 2πό τη Σκάλα Σικαμινέα.

Την είδηση και τις φωτογραφίες μετέδωσε χθες η σελίδα Aegean Boat Report και επιβεβαιώθηκε σήμερα από το Υπουργείο.

Μοιράσου το άρθρο!