Υγεία

31/08/2023 - 10:36

Έλεγχος μαστογραφιών και ψηλάφηση μαστών σε Πέτρα, Μεσότοπο και Αγ. Παρασκευή

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ (TEST PAP) KAI ΜΑΣΤΩΝ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με τηv Γυναικολογική Κλινική και το Kυτταρολογικό Τμήμα του είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους κατοίκους του Νησιού μας, ότι θα συνεχίσει τους γυναικολογικούς ελέγχους (TESTPAP), έλεγχο μαστογραφιών και ψηλάφηση μαστών, στο γυναικείο πληθυσμό του, τον μήνα Σεπτέμβριο όπως παρακάτω

Από τις 9:00 π.μ - 13:00 μ.μ στις περιοχές :

- Παρασκευή 8/9/2023 στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

- Παρασκευή 15/9/2023 στην ΠΕΤΡΑ

- Παρασκευή 22/9/2023 στον ΜΕΣΟΤΟΠΟ

Μπορούν να προσέρχονται και οι ενδιαφερόμενες από τα γειτονικά χωριά.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών.

Όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι συνήθως ιάσιμος.

Παρακαλούνται οι γυναίκες όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν στην δράση η οποία θα επαναλαμβάνεται μηνιαίως σε διαφορετικά σημεία του νησιού και θα ακολουθούν σχετικές ενημερώσεις με Δελτία Τύπου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καμπούρης αναφέρει: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, τις οποίες και οφείλουμε, ενώ με την οργανωμένη πρόληψη στο νησί μας κάνουμε πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Η πρόληψη σώζει ζωές»."

Μοιράσου το άρθρο!

geotee