Υγεία

11/11/2021 - 21:35

«Εμβολιαστείτε για να σωθείτε, έρχονται μαύρες μέρες»

Για την κατάσταση του συστήματος υγείας, και τη συνεχιζόμενη εκθετική διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, μίλησε στο Newsbomb.gr o διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει πάρει για τα καλά την ανιούσα. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφονται 67 νέοι θάνατοι ενώ στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας καταγράφονται 503 διασωληνωμένοι ασθενείς. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 6.801.

 

 

Ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, επανέλαβε πως ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος, ενώ ενημέρωσε τους πολίτες πως οι γιατροί είναι «σε πόλεμο δίχως στρατιώτες», όσο υπάρχουν οι μεγάλες ελλείψεις.

«Είμαστε στα όρια και καθημερινά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Είναι η νόσος των ανεμβολίαστων. Αυτοί πεθαίνουν, αυτοί πιέζουν τα νοσοκομεία. Δεν θεωρώ σωστό να κλείσει ξανά η χώρα, δεν φταίνε οι άνθρωποι που έχουν κάνει το εμβόλιο να περιοριστούν ξανά. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σήμερα έσπασε το φράγμα των 500 διασωληνωμένων. Δεν με τρομάζει ο αριθμός των κρουσμάτων, με τρομάζει ο αριθμός των νεκρών και οι νοσηλείες. Το μονό που θέλω να πω είναι: Εμβολιαστείτε για να σωθείτε έρχονται μαύρες μέρες», ανέφερε σε δραματικούς τόνους ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το άρθρο!