Υγεία

21/04/2023 - 15:15

Ένα βήμα μπροστά: Υπέρηχος οφθαλμού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Καμπούρης μας ενημερώνει:

Παραδόθηκε, σήμερα 21/04/2023, μετά απο διαγωνισμό και αγορά απο δικούς του πόρους στο Γ.Ν. Μυτιλήνης “Βοστάνειο” ο υπέρηχος οφθαλμού. Μας παρέχει την δυνατότητα για διαγνωστικές εξετάσείς και μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για την κατάσταση του εσωτερικού και οπισθίου τμήματος του οφθαλμού.

Περιλαμβάνει τεχνολογία:

• a-scan υπερηχογραφήματος, για μέτρηση του αξονικού μήκους του οφθαλμού ώστε να υπολογιστεί η ισχύς του φακού που μπαίνει στην επέμβαση του καταρράκτη

• b-scan υπερηχογραφήματος, για απεικόνιση του εσωτερικού του οφθαλμού και όλων των δομών στο εσωτερικό του κόγχου (μύες, οπτικό νεύρο).

Ο b-scan υπέρηχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη διάγνωση και παρακολούθηση όγκων και μορφωμάτων, αποκολλήσεων αμφιβληστροειδούς, ενδοϋαλοειδικών αιμορραγιών, καθώς και σε περιπτώσεις οφθαλμών με θολά διαθλαστικά μέσα (π.χ. θόλωση κερατοειδούς, προχωρημένος καταρράκτης) όπου είναι αδύνατη η βυθοσκόπηση

• παχυμετρία, για μέτρηση πάχους κερατοειδούς για ορθότερη αξιολόγηση γλαυκωματικών ασθενών!

Οι κάτοικοι του Νησιού μας , θα έχουν πλέον την δυνατότητα των συγκεκριμένων διαγνωστικών εξετάσεων στο Γ.Ν.Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, για τις οποίες μέχρι πρότινος έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ή στον ιδιωτικό τομέα.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε.

Μοιράσου το άρθρο!