Υγεία

30/01/2024 - 14:28

Ένας στόχος δεκαετιών εκπληρώνεται : κατασκευής της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.170.000 €

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημοσίευση της Διακήρυξης με τα Τεύχη Δημοπράτησης, στην ιστοσελίδα της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του έργου κατασκευής της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής, μετά από  3,5 χρόνια συστηματικών προσπαθειών και ενεργειών της Διοίκησης, καθώς και της άμεσης ανταπόκρισης και εμπλοκής όλων των εποπτευόμενων φορέων (2η ΔΥΠΕ και ΥΥ).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.170.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Κύριος φορέας υλοποίησης του Έργου είναι η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, διενεργούσα Αρχή είναι το ΤΑΙΠΕΔ και η επίβλεψη του έργου θα γίνει από την Ενιαία Τεχνική Υπηρεσία της 2ης ΥΠΕ σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας, εντός προθεσμίας 480 ημερολογιακών ημερών (16 μηνών) μέχρι την αποπεράτωση.

Το έργο περιλαμβάνει:

    • Πλήρης κατεδάφιση του υφισταμένου κτιρίου
    • Ανέγερση νέου, σύγχρονου κτιρίου (ΙΣ+1 όροφος) που θα στεγάσει όλες τις ανάγκες της ΨΚ (Νοσηλευτική Μονάδα 8 κλινών, Εξωτερικά Ιατρεία, Γραφείο Ψυχολόγων, Κοινωνικής Λειτουργού, χώρους για θεραπεία ομάδας, εργοθεραπεία, εξεταστήρια, κλπ)
    • Σύγχρονες εγκαταστάσεις (αντλίας θερμότητας και ηλιακά για ΖΝΧ και θέρμανση)
    • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Ένας στόχος δεκαετιών εκπληρώνεται  και γι’  αυτό οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στην Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κο Χρήστο Ροϊλό, στον π. Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου καθώς και στην Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από το 2020 έως και σήμερα.

 

Από το Γραφείο Διοίκησης Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο»

Μοιράσου το άρθρο!

geotee