Υγεία

12/11/2019 - 18:17

Έπεσε ξύλο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ένα δυσάρεστο συμβάν που δεν είναι συνηθισμένο τουλάχιστον στο νησί μας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα ασθενής που νοσηλευόταν στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης επιτέθηκε και χτύπησε νοσηλευτή που εκείνη την ώρα εργαζόταν.  Ευτυχώς ο νοσηλευτής δεν ήταν μόνος τους και με την παρέμβαση του προσωπικού το περιστατικό δεν έλαβε έκταση και δεν κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα του νοσηλευτή. 

 

Ο Στράτος Κλεάνθης εκ μέρους των εργαζομένων αναφέρει: 

"Αυξάνουν ανησυχητικά τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού κατά εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ,από τη σχετική λίστα δε λείπει και το δικό μας ,που μας ανάγκασε να κάνουμε παράσταση στον εισαγγελέα με τον νομικό μας σύμβουλο ,σήμερα δε έμαθα ότι κάτι βγήκε.

Από την αρχή της θητείας μας θεωρήσαμε ότι πρέπει να έχουμε έναν ισχυρό σύλλογο ,οικονομικά κυρίως αλλά και όχι μόνο, για να μπορούμε να προστατευόμαστε και ώς ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει.

Έχουμε συστήσει από την αρχή στους συναδέλφους ιδιαίτερη προσοχή ,επαγγελματική ευσυνειδησία και να έχουν εμπιστοσύνη στο συλλογικό μας όργανο.

Ζητήσαμε και προσφάτως ποσοτική και ποιοτική αναδιοργάνωση της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι ,ώστε οι νοσηλευτές και όχι μόνο, απερίσπαστοι να επιτελούν την δουλειά τους . Επίσης,οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε περιπέτειες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους να προστατεύονται από τον νομικό του νοσοκομείου που πρέπει να αποκτήσει μόνιμη πλέον νομική υπηρεσία και σ'αυτή τη κατεύθυνση κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται"

Μοιράσου το άρθρο!