Υγεία

19/10/2022 - 19:54

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μυτιλήνη: συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου - Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  στις 10.00 π.μ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου συμμετέχει στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και καλεί  όλους τους εργαζομένους να δώσουν βροντερό παρόν στην κινητοποίηση που θα γίνει στο προαύλιο του νοσοκομείου. Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για την ζωή και τα δικαιώματα μας.

Έχουν περάσει  σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας, με το νοσοκομείο  και τις άλλες δομές δημόσιας Υγείας  στο νησί να βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση και τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας να μετράνε διαρκώς και νέες απώλειες στο εισόδημά τους. Η εντατικοποίηση, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας, οι μετακινήσεις από κλινική σε κλινική, η κακοπληρωμένη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες  καλά κρατούν. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική, αφήνοντας τις δημόσιες δομές υγείας ακάλυπτες, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται , με εργαζόμενους  που ζουν μέσα στην ανασφάλεια  των ελαστικών μορφών εργασίας, με εργαζόμενους σε αναστολή .  Σαν μην έφθαναν  όλα αυτά ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία  που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Καθημερινά πόσοι από εμάς  έχουν αναγκαστεί να ξεκινήσουν  εδώ και καιρό τις περικοπές, ακόμα και στα  προϊόντα πρώτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τις οικογένειές τους και ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν τους  φουσκωμένους   λογαριασμούς  ρεύματος  που φτάνουν στα σπίτια τους .   Παρόλα αυτά δεν έχουμε δει  αυξήσεις στους μισθούς μας. Δεν είδαμε προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας .  Δεν είδαμε ουσιαστικά μέτρα  προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.  Αντί αυτού  είδαμε διώξεις και καταστολή  υγειονομικών  που πάλευαν   για την  ζωή και τα δικαιώματα τους.

 

Φτάνει πια δεν θα  τους το επιτρέψουμε άλλο. Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

 

• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, ξεκινώντας με καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

• Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων.

• Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

• Ενίσχυση και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

• Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συναδέλφων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των υγειονομικών και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών

 Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε δυναμικά και με την συμμετοχή μας στην πανελλαδική γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10.30.

Μοιράσου το άρθρο!