Υγεία

04/02/2021 - 16:19

Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τώρα τα σχολεία - Σύψας: Τα στοιχεία είναι καταστροφικά

Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τώρα τα σχολεία

Για κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί σε Πορτογαλία όσον αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού, λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθαρίζοντας ότι την Παρασκευή πρέπει να αποφασιστεί να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά όχι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η αγορά.

"Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο 'να το δούμε'. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε, να κλείσουν τα σχολεία. Κρατεί μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε" τόνισε.

"Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό", εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

 

Σύψας: Τα στοιχεία δεν είναι ανησυχητικά, είναι καταστροφικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές

"Προτεραιότητα είναι οι ζωές των ανθρώπων, η οικονομία ξαναφτιάχνεται", σημείωσε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", για τον γνώμονα λήψης αποφάσεων της Επιτροπής για την πανδημία του κορονοϊού.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, είπε πως το άνοιγμα των γυμνασίων είχε προαποφασιστεί, για τις κόκκινες περιοχές, όπου θα παρέμεναν κλειστά τα λύκεια, μετά από δύσκολη συζήτηση στην Επιτροπή και με τη "ρητή αναγραφή ότι μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή η απόφασή μας".

"Τα στοιχεία είναι καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα", είπε αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Σωτήρης Τσιόδρας, διαβεβαιώνοντας πως στην αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής " θα μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα"

Μοιράσου το άρθρο!