Υγεία

02/08/2023 - 12:08

Eξελιγμένο μηχάνημα συλλογής αιμοπεταλίων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

  Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει του κατοίκους του νησιού μας ότι προμηθεύτηκε με πόρους του Γ.Ν. Μυτιλήνης ένα εξελιγμένο μηχάνημα για τον πλέον σύγχρονο τρόπο συλλογής αιμοπεταλίων.

Η εισαγωγή του εν λόγω μηχανήματος στο Νοσοκομείο μας, κατατάσσει την Μυτιλήνη πρώτη στο Β. Αιγαίο και δεύτερη σε όλη την νησιωτική Ελλάδα μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Κρήτη, που υιοθετεί τον νέο σύγχρονο τρόπο συλλογής αιμοπεταλίων και παρέχει τη δυνατότητα θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε όλους όσους έχουν αυτήν την ανάγκη.

    

Στο σύγχρονο αυτό μηχάνημα, έχουν λάβει ήδη εκπαίδευση τα στελέχη του τμήματος της αιμοδοσίας, που θα χειρίζονται το εν λόγω μηχάνημα.

 Η διαδικασία χορήγησης αιμοπεταλίων είναι μια απαραίτητη και σημαντική ιατρική διαδικασία στην υποστήριξη σοβαρών ογκολογικών, αιματολογικών και πολλών αυτοάνοσων ασθενειών.

     Η όλη διαδικασία είναι απλή, ασφαλής και μοιάζει πολύ με τη συνήθη διαδικασία της αιμοληψίας.

     Σταθερή επιδίωξη μας είναι να περιοριστεί η μετακίνηση των συμπολιτών μας σε κέντρα της Αθήνας και της ηπειρωτικής Ελλάδας, μειώνοντας την οικονομική επιβάρυνση και προσωπική ταλαιπωρία που συνεπάγεται αυτή η μετακίνηση.

     Η προσπάθεια μας για προμήθεια νέου προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού θα συνεχιστεί με σκοπό την περαιτέρω ποιοτική βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς του κατοίκους του τόπου μας, τις οποίες και οφείλουμε.

 

Μοιράσου το άρθρο!