Υγεία

25/08/2023 - 09:00

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας : «Τελεστήριο Ελελεύ : Δρώμενα -Λεγόμενα-Δεικνύμενα» - Από 25 έως 27 Αυγούστου

  Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, έπειτα από την έγκριση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει του κατοίκους του νησιού μας ότι για πρώτη φορά στον τόπο μας, ο Ψυχιατρικός Τομέας  του Γ. Ν. Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» διοργανώνει  Φεστιβάλ με την επωνυμία  «Τελεστήριο Ελελεύ : Δρώμενα -Λεγόμενα-Δεικνύμενα» στις 25 , 26 και 27 Αυγούστου 2023.

      Σκοπός της δράσης είναι η  διαχείριση του στίγματος που φέρει,  τόσο η νόσος στον ψυχικά πάσχοντα, όσο και ο εκάστοτε “καθιερωμένος” ρόλος στον ψυχικά υγιή.  Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ  θα λάβουν χώρα  ως έξης: 

      Την Παρασκευή 25-08-2023  και το Σάββατο 26-08-2023  στο χώρο του κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής από τις 9.00 έως τις 14.00  και στο χώρο  «Τσαμάκια» απέναντι από την είσοδο της Πλαζ του ΕΟΤ από τις 19.00 έως 00.00.

 Οι  εκδηλώσεις στο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Μυτιλήνης   αφορούν Δρώμενα ήτοι : Έκθεση Εικαστικών Τεχνών -ασθενών και μή, γηγενούς και προσφυγικού πληθυσμού- στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γ. Ν. Μυτιλήνης. Θεραπευτικές ομάδες στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής. Παροχή μικρών γευμάτων στους συμμετέχοντες. Διαδραστικές Εισηγήσεις. Διακόσμηση - ζωγραφική του εξωτερικού του κτηρίου με συμμετοχή Καλλιτεχνών στο πλαίσιο Αrt Τherapy. 

Οι Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις & Θεραπευτικά Δρώμενα, που θα λάβουν χώρα στις δύο πρώτες ημέρες, κατά τις εσπερινές ώρες στο χώρο “Τσαμάκια” του κάστρου Μυτιλήνης  θα αφορούν : ομιλίες,  παραδοσιακούς χορούς , χορωδίες , συναυλίες & ανοικτές ομάδες ψυχοθεραπείας. 

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, θα λάβει χώρα κατά τις απογευματινές ώρες, Θεραπευτική εξόρμηση θεραπευτών – ασθενών  & κοινοτικού πληθυσμού στη παραλία “Χαραμίδα”, όπου θα τελεστούν “ανοιχτές” ομάδες ψυχοθεραπείας, δρώμενα και συναυλία για την τελετή λήξης του Φεστιβάλ. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα του Γραφείου Ψυχολόγων 2251351184 ή στο email   festivalpsy2023@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!