Υγεία

30/03/2020 - 16:46

Η προληπτική καραντίνα ιατρού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και η επιβεβαίωση του Lesvosnews.net

Χθες το απόγευμα το Lesvosnews.net μετέδωσε την πληροφορία ότι γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι σε προληπτική καραντίνα. Αν και αρχικά αναφέραμε ότι υπήρχαν πληροφορίες οτι παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού στη συνεχεία αναφέραμε ότι βασική αιτία της προληπτικής καραντίνας ήταν ότι είχε εξετάσει τη γυναίκα που κατέληξε πριν διαγνωσθεί ότι είναι θετική στον κορονοϊ'ό. 

Αποφασίστηκε στη συνέχεια να ληφθεί δείγμα από το γιατρό ώστε να εξεταστεί για τον κορονοϊό. Μέχρι τότε ο γιατρός τέθηκε σε προληπτική καραντίνα. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει διαψεύσει μέχρι και τώρα  ότι πάρθηκε δείγμα από τον Ιατρό. Πριν βγει το αποτέλεσμα για τον κορονοϊό κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για fake news.

 Σήμερα το πρωί η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης - και ενώ η είδηση έχει μεταδοθεί από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες - διαψεύδει την προληπτική καραντίνα του Ιατρού χωρίς να λέει λέξη για το αν πάρθηκε δείγμα από το Ιατρό ή όχι.   Αναφέρει η Διοίκηση του Νοσοκομείου: 

"Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και αναφορές τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ιατρός του νοσοκομείου μας έχει τεθεί σε «καραντίνα» σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη είδηση είναι ανυπόστατη. Κανένας από το ιατρικό αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας δεν βρίσκεται υπό περιορισμό – απομόνωση. 

Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε περιστατικό Covid 19. 

Από το Γραφείο Διοίκησης Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» "

 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου έρχεται ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λέσβου - οι άνθρωποι που κάθε ημέρα είναι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και δίνουν τον δικό τους αγώνα - και με ανακοίνωσή του  επιβεβαιώνει το Lesvosnews.net  

Ο Σύλλογος αναφέρει: 

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο εξαίρετος ιατρός του νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι καλά στην υγεία του.
Ειναι αρνητικός στα δείγματα οπότε και θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντα του και σε όσους τον έχουν ανάγκη.

Οι πολύτιμες και σπουδαίες γνώσεις σου γιατρέ ρίχνονται στη μάχη για τους κατοίκους του νησιού μας.

Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Σας ευχαριστουμε θερμά όλους"

 

Ας απαντήσουν όλοι σε μα απλή ερώτηση:

Γιατί πάρθηκε δείγμα από τον Ιατρό; 

Οι πολίτες ας κρίνουν! 

Αυτή την κρίσιμη ώρα οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν νόημα. Η αλήθεια και η υπεύθυνη ενημέρωση είναι το ζητούμενο.

---

Το Lesvosnews.net παραμένει ανεξάρτητη ιστοσελίδα με άποψη χωρίς κρυφές χρηματοδοτήσεις και σκοπιμότητες!
 

Μοιράσου το άρθρο!