Υγεία

29/08/2020 - 09:27

Ιατρείο για τις έκτακτες καταστάσεις στην Καλλονή

Η δημιουργία ενός σύγχρονου «Περιφερειακού Ιατρείου» για απολύτως έκτακτες καταστάσεις είναι γεγονός. Οι ανάγκες της εποχής και η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας με την όλο και πιο συχνή διακοπή της λειτουργίας Κέντρων Υγείας και Υγειονομικών Μονάδων για λόγους απολύμανσης, μας οδήγησε στην απόφαση δημιουργίας ενός χώρου που μπορεί να λειτουργήσει ως προσωρινό ιατρείο επειγόντων περιστατικών. 

 

Για το σκοπό αυτό συνεργαστήκαμε με τον Διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Γιώργο Καμπούρη, ο οποίος κατόπιν αιτήματός μας διέθεσε έναν χώρο που πληροί τις προδιαγραφές στο Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης  (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) Δαφίων και τον οποίο ήδη εφοδιάσαμε με όλον τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Πρόκειται για έναν μη χρησιμοποιούμενο, ανεξάρτητο και απομονωμένο χώρο ο οποίος θα λειτουργεί μόνο σε περίπτωση που αναγκαστούμε να κλείσουμε, ό μη γένοιτο, την υγειονομική μας μονάδα για οποιοδήποτε λόγο και αφού προηγηθεί σχετική ενημέρωση των πολιτών. 

 

Ο κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καλλονής, και τα μέλη της ευχαριστούν θερμά τον κ. Καμπούρη για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, καθώς και τον αναπληρωτή επιστημονικά υπεύθυνο του ΚΕΦΙΑΠ κ. Λάμπρο Σταθάκη, την υπεύθυνη του νοσηλευτικού προσωπικού του ΚΥΚ, κα. Μαρία Λουλούδα, την νοσηλεύτρια του ΚΥΚ, κα. Ελένη Καραπαναγιώτη και το λοιπό προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ για τη συμβολή και το προσωπικό τους ενδιαφέρον.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!