Υγεία

26/04/2023 - 17:29

Και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλείας - Επισκέψεων και Αποτελεσμάτων Εργαστηριακών Εξετάσεων

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους κατοίκους του Νησιού μας ότι ενεργοποιήθηκε το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλείας - Επισκέψεων και Αποτελεσμάτων Εργαστηριακών Εξετάσεων.

Μέσω του Ψηφιακού Αποθετηρίου μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στις εργαστηριακές τους εξετάσεις(αιματολογικές) και να λαμβάνουν ψηφιακά βεβαιώσεις νοσηλείας και επίσκεψης στα ιατρεία – τακτικά και επείγοντα του νοσοκομείου, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο.

Η παραπάνω πρωτοβουλία συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας απαλλάσσοντας τους πολίτες από άσκοπη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΑΠΟ GOV.GR

ΒΗΜΑ1: Στο Ίντερνετ κάνετε αναζήτηση γράφοντας myhealth Μεταβείτε στη διεύθυνση https://myhealth.gov.gr/ και επιλέξτε:

ΒΗΜΑ 2: Στην επόμενη οθόνη διαλέξτε ‘’Βεβαίωση νοσηλείας’’ ή ‘’Αποτέλεσμα Εργαστηριακής εξέτασης’’ και συνεχίστε βάζοντας τους κωδικούς σας taxisnet ή επιλέξτε e_banking αν διαθέτετε στην τράπεζά σας.

ΒΗΜΑ 3: Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας, και επιλέξτε την βεβαίωση/ αποτελέσματα για τον εαυτό σας ή το παιδί σας βάζοντας τον αντίστοιχο ΑΜΚΑ.

ΒΗΜΑ 4: Στο κινητό σας θα λάβετε έναν 6ψηφιο κωδικό, τον οποίο εισάγετε στην αντίστοιχη οθόνη :

ΒΗΜΑ 5: Επιλέξτε τη δομή υγείας ( π.χ. ΓΝ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ») και την επίσκεψη / εξέταση που επιθυμείτε, όπως στην παρακάτω οθόνη :

ΒHMA 6. Εκτυπώνετε το αντίστοιχο πιστοποιητικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1. : Η υπηρεσία λειτουργεί μόνο αν υπάρχει ταυτοποιημένο κινητό στον χρήστη.

Σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό μπορείτε να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ να το επικαιροποιήσετε ή εναλλακτικά να μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies --> Πολίτης και Καθημερινότητα--> Στοιχεία και ταυτοποιητικά έγγραφαà Εθνικό μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) και να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Αυτή την στιγμή διαθέσιμες στο GOV είναι οι επισκέψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από 1-7-2022 και τα εργαστηριακά αποτελέσματα από 1-1-2023 από την επόμενη ημέρα της επίσκεψης ή της εξέτασης.

Οι οδηγίες θα βρίσκονται αναρτημένες μόνιμα στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου μας.

Μοιράσου το άρθρο!