Υγεία

17/07/2019 - 08:41

Καταγγελία: αποψίλωση Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ΚΥ Πλωμαρίου

 Για άλλη μια φορά καλούμαστε γιατροί από την Λέσβο να καλύψουμε την ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών να εξασφαλίσουν το αυτονόητο ίσο δημοκρατικό δικαίωμα στην υγεία στους πολίτες και συγκεκριμένα στους κατοίκους της Λήμνου.  Αυτή την φορά επιλέχτηκαν Παθολόγοι από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και από το ΚΥ Πλωμαρίου.  Λες και δεν μας έφτανε η δύσκολη καθημερινότητα, ο αυξημένος φόρτος εργασίας λόγω του “μεταναστευτικού” και οι μετακινήσεις εντός νησιού, συνεχίζουμε εδώ και τόσα χρόνια να ζούμε υπό την “Δαμόκλειο σπάθη” του ξεσπιτόματος και της διαταραχής της οικογενειακής μας ηρεμίας περιμένοντας να μας μετακινήσουν και εκτός νησιού, οδικώς μήπως νομίζουν εκεί κεντρικά στην ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου);

Αλλά ακόμα και αν δεν ενδιέφερε η προσωπική ανθρωπιστική διάσταση του καθενός μας, καλούμε τον Λεσβιακό λαό να αντισταθεί στην αυθαίρετη αποψίλωση του Νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας που εκπροσωπούν την περιβόητη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) για την οποία όλοι κόπτονται και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την στελέχωση των νησιών μας με το απαιτούμενο ιατρικό και άλλο προσωπικό όχι με μετακινήσεις αλλά με μόνιμους διορισμούς και άλλα κίνητρα όπου δεν υπάρχει η ανάλογη προσφορά.  Η τωρινή μετακίνηση επιβαρύνει την λειτουργία  των επειγόντων του Νοσοκομείου, ενός τμήματος το οποίο λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού του, και επιπρόσθετα επιβαρύνει και το ΚΥ Πλωμαρίου που αυτή την περίοδο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παραθεριστών.
    Παράλληλα όχι μόνο κατανοούμε το άμεσο πρόβλημα των κατοίκων της Λήμνου αλλά καταγγέλλουμε μαζί τους την αδιέξοδη πολιτική των περικοπών στο κράτος πρόνοιας και την αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης για τους ακρίτες που “φυλάττουν Θερμοπύλες”.  

ΚΑΛΟΥΜΕ
    Α) την διοίκηση του Νοσοκομείου να  μην πραγματοποιήσει  καμιά μετακίνηση  ιατρού.
     Β) την ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ να υποστηρίξει έμπρακτα  την απόφαση της για καμιά μετακίνηση ιατρού από το νησί.
    Γ) τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΣΒΟΥ  να υπερασπίσει ανάλογη  απόφαση του
    Ε) Το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΟΥ ΒΓΝΜ  να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημά μας, γιατί αν σήμερα μετακινούνται οι γιατροί αύριο είναι η σειρά τους.

    ΣΤ) Το ΛΑΟ της Λεσβου και τους μαζικούς φορείς του να διεκδικήσουν  καμιά μετακίνηση  γιατρών από το ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ του νησιού, κάλυψη των κενώνν  από μόνιμους ιατρούς, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Κάλυψη όλων των αναγκώνν από μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ  ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  (ΔΗ.ΠΑ.Κ.) ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!