Υγεία

03/04/2023 - 07:08

Κι άλλη απόδειξη ότι ζούμε από τύχη στη Λέσβο...Νέο περιστατικό με απουσία σε Κέντρο Υγείας

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις καταγγελίες για την πλημμελή στελέχωση των ΚΥ και του ΕΚΑΒ στο νησί, οι διαμαρτυρίες μας επιβεβαιώνονται. Το Σάββατο 1/4/2023 επειδή δεν υπήρχε βάρδια οδηγού στο ΚΥ Άντισσας κινήθηκε σε περιστατικό ευθύνης του, το ασθενοφόρο του ΚΥ Καλλονής με οδηγό και γιατρό από το δεύτερο αφήνοντας ακάλυπτη για 3 ώρες την περιοχή ευθύνης του ΚΥ Καλλονής.

Για να μην περιμένουμε θεατές το επόμενο έκτακτο περιστατικό στα χωριά μας να καταλήξει μοιραίο λόγω της υποστελέχωσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους κάτοικους της Άντισσας, του Μανταμάδου, του Πολιχνίτου, των άλλων περιοχών του νησιού και της Μυτιλήνης και καλούμε αυτή τη Τρίτη 12 τι μεσημέρι έξω από το ΚΥ Καλλονής για να διεκδικήσουμε:

Πλήρη στελέχωση του ΚΥ Καλλονής με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των συντοπιτών για σύγχρονη, δωρεάν, και υψηλού επιπέδου Υγεία.  Για να μπορούν τα νέα μηχανήματα να αξιοποιηθούν και να καταστούν χρήσιμα. Για να μην οδηγούνται οι ασθενείς σε ιδιώτες ιατρούς.

Να εξοπλιστούν πλήρως τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία με τεχνολογικό, φαρμακευτικό και ενημερωτικό υλικό. Να υπάρχει ιατρός όλες τις ημέρες χωρίς να γίνεται "μπαλάκι" για να καλύψει αλλά κενά  στα Κέντρα Υγείας και χωρίς να στερείται τα ρεπό του.

Να επαναλειτουργήσουν ή και να φτιαχτούν κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ σε κομβικά και δυσπρόσιτα σημεία. Ούτως ώστε αν συμβούν δύο ή τρία ή περισσότερα περιστατικά ταυτόχρονα να μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο (γιατροί, διασώστες κλπ.) μόνιμο προσωπικό ώστε να αναλάβει τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των επειγόντων και έκτακτων περιστατικών σε όλο το νησί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.

 

Αγροτικοί Σύλλογοι

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ

ΑΝΕΜΏΤΙΑΣ

ΚΑΛΛΟΝΉΣ

Μοιράσου το άρθρο!