Υγεία

22/08/2020 - 18:53

Μαρτυρία από Λέσβο για κορονοϊό: ναι, υπάρχει αυτός ο διάολος και μπορεί να γίνει πραγματικά δυσάρεστος…

Μια γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στη Λέσβο καταθέτει την μαρτυρία της . Τα στοιχεία της στη διάθεση του Lesvosnews.net

ΝΑΙ, ΟΝΤΩΣ… καλά το ακούσατε,

χτες διαγνώστηκα και γω θετική στον covid19!

Είμαι και γω ένα «ορφανό»-πεντάρφανο κρούσμα, από τα πάρα πολλά των τελευταίων ημερών (αν ήσασταν χτες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, θα βλέπατε με τα μάτια σας πόσο αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση….).

Κάπου την άρπαξα και γω χωρίς να καταλάβω,

αυτό δηλαδή που φοβόμουνα και γι αυτό πρόσεχα πολύ, μιας και με τα σχολεία, ξέρω πως έχω αποκτήσει μεγάλη ευαισθησία να αρπάζω για πλάκα τα μικρόβια και τους ιούς που κυκλοφορούν.

Μέχρι και προχτές Τετάρτη, που πήγα ανυποψίαστη να ψωνίσω στο σούπερ μάρκετ, στα δυο μπακάλικα, στο μανάβικο, στο χασάπικο, στο καφεκοπτείο, στο τυροκομείο και στο φούρνο (παντού δηλαδή), και να κάνω και τις δηλώσεις ακινήτων στον Δήμο (ουφ, πρόλαβα και τέλειωσα), δεν είχα ιδέα, και πάλι είπα σε 5-6 άτομα «μα καλά, μάσκα εσείς δεν φοράτε;».

Θα μου πει κάποιος, «και συ που φορούσες;»…

Ε, ναι, να το ξαναπούμε λοιπόν:

-η μάσκα σε προφυλάσσει περίπου μόνο κατά 30% αν την φοράς ΜΟΝΟ ΕΣΥ, και δίπλα σου κυκλοφορεί χωρίς μάσκα κάποιος που είναι θετικός (και ας μην το ξέρει).

-Για να πιάσει το κόλπο (ή αν θέλετε «για να δέσει η συνταγή της προστασίας» κατά 95%) θα πρέπει να την φορούν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ που θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο… και φυσικά να τηρούνται και οι αποστάσεις, και το καθάρισμα των χεριών συστηματικά.

Αλλά δυστυχώς, εδώ (και αλλού) κάποιοι επιμένουν στην θεωρία περί «κοροϊδο-ιού»!!!

Αμ, δεν είναι, όσο και αν θα το ήθελαν αυτοί οι κάποιοι, και όλοι μας φυσικά!!!

Αρχικά λίγη κούραση. Μετά πονόκοιλος, πολύ δυνατός πονοκέφαλος κι ένα βηχαλάκι, χωρίς πυρετό, αυτή ήταν η αρχή για μένα… Που εξελίχτηκαν όμως σε πολύ δυσάρεστη αίσθηση. Δεν ένιωθα καθόλου καλά! Πήγα Κ.Υ., με έστειλαν στο νοσοκομείο, εξετάσεις, παραεξετάσεις, όλων των ειδών, φυσικά και για covid19, και νάσου το θετικό αποτέλεσμα που ομολογουμένως, δεν το περίμενα καθόλου.

Τώρα είμαι σπίτι, σταντ μπάι μην τυχόν και χειροτερέψω, με μια κούτα φάρμακα, για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή μου. Και 14 μέρες -τουλάχιστον- καραντίνα και γω και όλο μου το σόι, σε διαφορετικό όροφο, νάναι καλά τα δίπατα σπίτια (μετά από πολύ πίεση δέχτηκαν απ’ τον ΕΟΔΥ να κάνουν και σ’ αυτούς το τεστ την επόμενη βδομάδα).

Αυτά προς το παρόν.

Ελπίζω μόνο και ευχηθείτε μου, να την βγάλω στο σπίτι μου…

Και πολύ ήρεμα σας διαβεβαιώνω:

ναι, υπάρχει αυτός ο διάολος και μπορεί να γίνει πραγματικά δυσάρεστος…

 

 

---

 

 

up date Διαβάστε : 

Επείγον - Κορονοϊός - Από Δευτέρα 24 Αυγούστου έκτακτα μέτρα για τη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!