Υγεία

16/10/2019 - 15:11

Μαθήματα ζωής σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς, το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, το Χαμόγελο του Παιδιού και ο Δήμος Μυτιλήνης, πραγματοποιούν σήμερα στην Πλατεία Σαπφούς επίδειξη – εκπαίδευση πολιτών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 

Εκεί συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, ενημερώνονται για το πώς μπορούν να σώσουν μια ζωή έως ότου φθάσει εξειδικευμένη βοήθεια και συμμετέχουν ενεργά στην εκπαίδευση που γίνεται υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένων εκπαιδευτών. Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Μυτιλήνης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια του ΕΚΑΒ και του Χαμόγελου του Παιδιού για ενίσχυση των γνώσεων στην επανεκκίνηση καρδιάς. Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που συμβάλει σημαντικά στην παροχή πολύτιμων πρώτων βοηθειών, προκειμένου, εφόσον παραστεί ανάγκη, να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή».

Ο Αντιδήμαρχος συνεχάρη θερμά το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και το Χαμόγελο του Παιδιού, όχι μόνο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και γενικότερα για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν δηλώνοντας ότι ο Δήμος Μυτιλήνης θα βρίσκεται πάντοτε κοντά τους.

 

----

 

Εκδήλωση και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου: 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς σήμερα 16 Οκτωβρίου, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Ζαχαρούλα Ιωακείμ, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου εκδήλωση «Πρώτων Βοηθειών» στην πλατεία της Καλλονής από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι. Στην εκδήλωση συμμετέχουν διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι θα προβούν σε επιδείξεις πρώτων βοηθειών για τους δημότες της Δυτικής Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!