Υγεία

07/11/2013 - 18:30

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εθελοντικές αιμοδοσίες στην ευρύτερη περιοχή Ευεργέτουλα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εθελοντικές αιμοδοσίες στην ευρύτερη περιοχή Ευεργέτουλα

yle="text-align: justify;">ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ 2013

Ακόμα μία Γιορτή ήταν η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου μας που διοργανώθηκε το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιππείου, η 9η  από την ίδρυση του Συλλόγου μας και  πετυχημένη, αφού οι  εθελοντές και εθελόντριες που προσήλθαν προσέφεραν 50 μονάδες αίματος.

Αρκετοί νέοι εθελοντές αλλά και παλιοί αιμοδότες που επανήλθαν, δημιούργησαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα κοινωνικής προσφοράς σε αντίθεση με τα αντικοινωνικά μέτρα υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας.
Εκτός από την πολύπλευρη ενημέρωση που έγινε με ομαδικές εξορμήσεις του Συμβουλίου μας, καθοριστική συμβολή στην επιτυχή αιμοδοσία είχαν το Αιματολογικό τμήμα του Νοσοκομείου (δια του κ. Γ. Αχλάδα για την προληπτική εξέταση του αιματοκρίτη στους αιμοδότες) αλλά και οι Νοσηλεύτριες του Σταθμού Αιμοδοσίας  που ακούραστα εργάσθηκαν με καλή διάθεση μέχρι αργά το βράδυ.

Με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον Λυκούργο Πολίτη μέλος του Συμβουλίου μας που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Βέβαια η επιβράβευση ανήκει στους Εθελοντές αιμοδότες που σε δύσκολους καιρούς  αποδεικνύουν τον ανθρωπισμό τους και την κοινωνική τους ευαισθησία και δείχνουν τον δρόμο σε όλους όσους πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Στην ενημέρωση των συντοπιτών μας σημαντική ήταν και αυτή τη φορά η στήριξη των Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα της Τηλεόρασης Μυτιλήνης.

Η ολοένα μεγαλύτερη προσέλευση  εθελοντών αιμοδοτών μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε πιο εντατικά τις προσπάθειές μας, αφού οι ανάγκες αίματος συνεχώς αυξάνονται.

Στις 3 Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώσαμε το 2013, οί Εθελοντές της περιοχής μας προσέφεραν 151 μονάδες αίματος χαρίζοντας ζωή, υγεία και ελπίδα.  
                               

ΓΙΑ   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΝΟΥΣΑΚΗ
 

Μοιράσου το άρθρο!