Υγεία

06/06/2020 - 11:41

Μια απορία από την Χρυσούλα Ζωγράφου για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

΄Εχω μία απορία.

          Είναι πολλές μέρες που με απασχολεί αυτή η σκέψη.

          Έχω διαπιστώσει ότι οι πολίτες και τα διαδυκτιακά μέσα που τόσο ενδιαφέρον είχαν δείξει  για την έλλειψη οδηγών στο ΚΥΠολιχνίτου τον περασμένο χρόνο με αναρτήσεις στις ιστοσελίδες τους, με παρατηρήσεις τους προς εμένα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του ενιαίου ακόμα δήμου, με θέμα  συνεδρίασης του  τοπικού Πολιχνίτου ,  τώρα σιωπούν.

         Οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Πολιχνίτου  όπως και οι εργαζόμενοι στο κέντρο υγείας αναγνωρίζουν και εκτιμούν τις  σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις που συντελέστηκαν στην λειτουργία του τα 3 προηγούμενα χρόνια  .  Παρόλ΄  αυτά όμως παρέμενε σοβαρό κενό στην καλή λειτουργία του η  έλλειψη  οδηγών . Με δύο οδηγούς που είχαμε καλύπτονταν οι  40 περίπου βάρδιες  από τις  90 του μήνα ( τις υπόλοιπες κάλυπτε το ΕΚΑΒ) .

        Παρά την αφόρητη πίεση των μνημονιακών όρων – υπάρχει κάποιος που τις ξέχασε;-  το 2019 έγιναν στο κέντρο υγείας μας  8 προσλήψεις  επικουρικού προσωπικού ( ιατρικού2, νοσηλευτικού 1, διοικητικού 1, καθαριότητας 2, φυλάκων- συντηρητών 2).

Οι προσλήψεις των οδηγών είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο οπότε και η χώρα θα είχε αποδεσμευτεί από τους σκληρότερους μνημονιακούς όρους.

       Μεσολάβησαν οι εκλογές του Ιουλίου και η κυβέρνηση άλλαξε. Η νέα που προέκυψε αρνήθηκε να συνεχίσει το πρόγραμμα προσλήψεων  της προηγούμενης. Έτσι ήρθε ο Σεπτέμβριος και έφυγε. Μας βρήκε  επί πλέον και η  πανδημία, που μεγάλωσε τις  ανάγκες στη λειτουργία των δομών υγείας , και για το δικό μας κέντρο ιδιαίτερα  την ανάγκη   της ύπαρξης  οδηγών σε όλες τις βάρδιες  .                   

      Η  σπουδαιότητα της ύπαρξης και της ενίσχυσης του ΕΣΥ αποδείχθηκε περίτρανα. Μέχρι στιγμής όμως  και παρά τις εξαγγελίες και τα χειροκροτήματα τίποτε δεν έχει προχωρήσει.

Εμένα λοιπόν μου προξενεί   απορία   το γεγονός ότι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι,  που τόση ευαισθησία έδειχναν μόλις πέρυσι  γι΄ αυτή την έλλειψη στη  λειτουργία του ΚΥ, σήμερα  τηρούν τόσο εκκωφαντική σιωπή.  

 Τελείωσε το ενδιαφέρων τους μήπως;  Ή έχει να κάνει με το ότι  όλοι τους είναι μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ;

Με εκτίμηση

Ζωγράφου Χρυσούλα

Μοιράσου το άρθρο!