Υγεία

08/04/2024 - 13:07

Μόνο ένας οδοντίατρος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης!

Με έναν επικουρικό γιατρό έχει μείνει από τον Αύγουστο το οδοντιατρείο του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης που καλύπτει τόσο τα προγραμματισμένα ραντεβού όσο και τα επείγοντα περιστατικά αλλά και τα οδοντιατρικά χειρουργεία.

Αποτέλεσμα, να υπάρχει μεγάλη αναμονή στα ραντεβού αλλά και εξάντληση στον μοναδικό οδοντίατρο που καλείται να αντιμετωπίζει ακόμα και πάνω από 14 περιστατικά ημερησίως.

Πριν από ένα μήνα πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το πρώτο οδοντιατρικό χειρουργείο με ολική αναισθησία σε άτομα ΑμεΑ και οι σύλλογοι και οι δομές των Ατόμων με Αναπηρία αναδεικνύουν την ανάγκη να καλυφθεί άμεσα το νοσοκομείο και με δεύτερο οδοντίατρο καθώς για να γίνει το χειρουργείο, απαιτείται η μετακίνηση χειρουργού οδοντίατρου από νοσοκομείο του κέντρου.

 Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο μοναδικός οδοντίατρος του Βοστάνειου Νοσοκομείου Στέργιος Ψηφής «πριν από κάποια χρόνια υπηρετούσαν στο νοσοκομείο τέσσερις οδοντίατροι ενώ πριν από δύο χρόνια αποχώρησε με συνταξιοδότηση ο τελευταίος μόνιμος γιατρός. Από τον Αύγουστο το οδοντιατρείο καλύπτει ένας γιατρός. Απαιτούνται ακόμα δύο τουλάχιστον μόνιμοι οδοντίατροι για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του νησιού».  

Στις τελευταίες ανακοινώσεις για μόνιμες θέσεις στο Βοστάνειο δεν προβλέπεται θέση οδοντιάτρου , ωστόσο μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης τόνισε ότι έχει διατυπωθεί το αίτημα στο Υπουργείο.

 

Δείτε το βίντεο απο την ΕΡΤ/ ρεπορτάζ Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!