Υγεία

28/12/2021 - 13:33

Μπορεί ο αντικαταστάτης του Μπαϊραμίδη να χρησιμοποιήσει το νευροχειρουργικό μικροσκόπιο; Αν ναι, θα το δωρίσουμε... απαντά η Περιφέρεια

Με αφορμή δημοσιεύματα και «καταγγελίες» περιφερειακού συμβούλου της αντιπολιτεύσεως  για την μη προμήθεια νευροχειρουργικού μικροσκοπίου προς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης με δαπάνη της Περιφέρειας, διευκρινίζονται  τα εξής:

Με πρωτοβουλία και απόφαση  του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, η οποία εγκρίθηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ξεκίνησαν προ μηνών  διαδικασίες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια η  αγορά ενός νευροχειρουργικού μικροσκόπιου το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και του νευροχειρούργου Ευρυβιάδη Μπαιραμίδη. Μάλιστα για το λόγο αυτό κλήθηκαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη τόσο ο ίδιος ο γιατρός ο οποίος έδωσε και τις προδιαγραφές του μικροσκοπίου όσο και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καμπούρης. Ενώ οι διαδικασίες προμήθειας του ιατρικού μηχανήματος βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο κ. Μπαιραμίδης για  λόγους που είναι γνωστοί,  τέθηκε σε αναστολή με αποτέλεσμα εδώ και μερικούς μήνες να βρίσκεται εκτός εργασίας,  χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε και αν θα επιστρέψει στο Νοσοκομείο. Λόγω της αλλαγής δεδομένων με εντολή του Περιφερειάρχη η διαδικασία προμήθειας του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου «πάγωσε» προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα να χρησιμοποιηθεί από τον αντικαταστάτη του κ. Μπαιραμίδη. Η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα, δεν θα προχωρήσουν σε δαπάνη για κάτι που ενδέχεται να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να καταλήξει για χρόνια στις αποθήκες του  Νοσοκομείου. Δηλώνει δε ότι το ποσό που έχει εξασφαλιστεί για την προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος, αν τελικά δεν ολοκληρωθεί η προμήθεια του,  θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να καλύψει άλλες ανάγκες  του Ιδρύματος.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!