Υγεία

09/10/2020 - 16:11

Μυτιλήνη: Μαθητής Δημοτικού και Μαθητής Λυκείου θετικοί στον κορονοϊό

15ο Δημοτικό Σχολείο - 3ο Γενικό Λύκειο

Θετικός βρέθηκε τελικά και ο μαθητής της Α' τάξης σε τμήμα του 15ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης.

Μετά την μητέρα του που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό την Κυριακή όπως αποκάλυψε νωρίτερα το Lesvospost θετικός βρέθηκε και ο ανήλικος μαθητής του 15ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε πριν λίγο ο δ/ντης ανέστειλε την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος μέχρι να έρθει νέα ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Η ενημέρωση της διεύθυνσης στους γονείς:

"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών-τριών του τμήματος Α1 του 15ου Δημ. Σχ. Μυτιλήνης Λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε μαθητή του τμήματος Α1, ο οποίος απουσιάζει από το σχολείο τρεις ημέρες, με απόφαση της Δ/ντριας, αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Α1 από σήμερα 09-10-2020. Για το ακριβές διάστημα αναστολής λειτουργίας του τμήματος θα σας ενημερώσουμε όταν λάβουμε την απόφαση. Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών να φροντίσουν άμεσα για την απομάκρυνση των μαθητών του τμήματος Α1 από το σχολείο. 

Με εκτίμηση

 Ο Διευθυντής του σχολείου"

-----

Κρούσμα και το Λύκειο 

Θετικός στον covid-19 και ένας μαθητής του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης. Πρόκειται για το Λύκειο όπου είχε βρεθεί θετική μια καθηγήτρια. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στους μαθητές των τμημάτων όπου δίδασκε βρέθηκε ένας μαθητής θετικός. Τα τμήματα αυτά έχουν κλείσει από τη μέρα που βρέθηκε θετική η εκπαιδευτικός και τα μαθήματα γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

 

Νωρίτερα η εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου είχε αναφέρει: 

Μετά τους τέσσερις αστυνομικούς που υπηρετούν το πεδίο βολής του Μαυροβουνίου (Καρά Τεπέ) από την κεντρική Λέσβο, θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε και συνοριοφύλακας και έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Πρόκειται για ντόμινο κρουσμάτων με κίνδυνο σοβαρών συνεπειών για τον τόπο μας και για τα οποία ευθύνη έχουν τα Υπουργεία Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας που αδυνατούν να χειριστούν με ασφάλεια το μεταναστευτικό στη Λέσβο.

Επίσης θετικός διαγνώστηκε σήμερα και ένας υπάλληλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ο οποίος μάλιστα εισήχθη στο νοσοκομείο.

Μοιράσου το άρθρο!