Υγεία

27/08/2020 - 21:26

Νέο πακέτο μέτρων για τον κορονοϊό – Τι θα περιλαμβάνει (βίντεο)

Η αύξηση των κρουσμάτων και ο σταθερά υψηλός ημερήσιος αριθμός οδηγούν την κυβέρνηση στην εφαρμογή νέου πακέτου μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, σε όλη τη χώρα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε αρκετές περιφέρειες της Ελλάδας (ανάμεσα τους και η Π.Ε. Λέσβου) , όμως φαίνεται πως θα επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολλοί να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές ώστε να συνεχίζουν εκεί τη διασκέδασή τους μετά τις 12...

Ένα άλλο μέτρο αφορά την καθολική χρήση μάσκας, η οποία θα είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να αποφεύγονται εστίες υπερμετάδοσης σε περιπτώσεις συνωστισμού και πολυκοσμίας.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων θα καθορίσει αν θα εφαρμοστούν τα νέα αυτά μέτρα, μαζί με τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ. Αν τα νούμερα αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες ημέρες, τότε τα νέα μέτρα θα αποτελούν μονόδρομο για την κυβέρνηση.

 

Μοιράσου το άρθρο!