Υγεία

01/11/2023 - 12:44

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: ΑΠΕΡΓΙΑ - Πέμπτη 2 Νοεμβρίου - Κάλεσμα από το Σύλλογο Εργαζομένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 02/11/2023 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.00 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

02/11/2023 συνεχίζουμε να παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία.

  • Εξαγγέλθηκαν με επίσημο Δ. Τ. από τη διοίκηση και στη Μυτιλήνη θα αρχίσουν τα απογευματινά ιατρεία στο νοσοκομείο επι πληρωμή. Ένα σύστημα που εφαρμόζεται ανελλιπώς από το 2001 σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, που ουσιαστικά η  υγεία χάνει το δωρεάν. Εάν επιθυμείς σαν κράτος  καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, προσλαμβάνεις μόνιμο προσωπικό δεν επιφορτίζεις το υπάρχον με το δέλεαρ της εξτρά αμοιβής που πληρώνει ο ασθενής.
  • Ζητάμε την ένταξη μας στα ΒΑΕ. Το δημόσιο σύστημα υγείας έδειξε μέσα στην πανδημία ότι παρ΄ όλες τις ελλείψεις του, ήταν αυτό που κατάφερε να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Θρηνήσαμε θύματα υγειονομικούς που δεν θεωρήθηκαν καν εργατικά ατυχήματα.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι που το σύστημα τους έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο και συνεχώς τους κράτα ομήρους της ανανέωσης θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς μονιμότητας. Είναι συνάδελφοι που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μιας και την τελευταία πενταετία, το πρόσημο προσλήψεων -  αποχωρήσεων του μόνιμου προσωπικού είναι αρνητικό.
  • Ζητάμε τη δημιουργία ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει να βάζει τους συναδέλφους τον έναν απέναντι στον άλλον.
  • Διόρθωση αδικιών από το νόμο του ανθυγιεινού επιδόματος. Πολλά τα λάθη που προέκυψαν από τη νέα ρύθμιση του ανθυγιεινού επιδόματος που πρέπει να διορθωθούν και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
  • Οι εργολάβοι πρέπει να βγουν έξω  από τα νοσοκομεία  και οι εργαζόμενοι να συνάψουν σύμβαση, απευθείας με το νοσοκομείο. Είναι παράλογο να δίνονται δημόσια χρήματα σε διαμεσολαβητή.

 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ώστε το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου η υγεία να είναι

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee