Υγεία

16/10/2013 - 12:41

Ο Παναγιώτης Τσουκαρέλλης στο «Θεομήτωρ» Αγιάσου

yle="text-align: justify;">Αλλάζει η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με απόφαση που έχει δημοσιευτεί ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, νέος πρόεδρος του ανανεωμένου διοικητικού συμβουλίου ορίζεται ο κοινωνιολόγος Παναγιώτης Τσουκαρέλλης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα τα νέα μέλη του επταμελούς πλέον διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου που ορίστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ορκιστούν και να ενημερωθούν όσον αφορά στις αρμοδιότητές τους. Το παρόν διοικητικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον κ. Ψυρούκη, θα συνεχίζει να διοικεί έως ότου ορκιστούν τα νέα μέλη.

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ΦΕΚ, πρόεδρος - και όχι διοικητής, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος - είναι ο Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, α΄ αντιπρόεδρος ο συνταξιούχος φαρμακοποιός Γιώργος Νικολαΐδης, β΄ αντιπρόεδρος ο εκπαιδευτικός και διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Μιχάλης Αϊβαλιώτης, και μέλη ο δημόσιος υπάλληλος Δημήτρης Ζαφειρίου, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γεώργιος Ξενέλλης και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Σάκκης. Το όνομα του εκπροσώπου των Εργαζομένων πρόκειται να είναι γνωστό από την Ομοσπονδία σε λίγες ημέρες.

Το Δ.Σ., από πέντε θα έχει επτά μέλη, καθώς οι αρμόδιοι του Υπουργείου αποφάσισαν να υπάρχει ένα Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας σε κάθε περιφέρεια, γι’ αυτό και αύξησαν τον αριθμό των μελών. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπάρχει μόνο ένα Κέντρο, εκείνο που βρίσκεται στην Αγιάσο και φιλοξενεί τη Μονάδα Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων και το Άσυλο Ανιάτων «Η Θεομήτωρ».

Ο κ. Τσουκαρέλλης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δε θέλησε να προχωρήσει σε δηλώσεις προτού ολοκληρωθεί η όποια διαδικασία, ωστόσο αυτό που θέλησε να πει, ήταν ότι «είναι μια μεγάλη ευθύνη και καλούνται να ανταποκριθούν όλοι στα νέα τους καθήκοντα». Μάλιστα έσπευσε να χαρακτηρίσει σημαντικό το έργο του κ. Ψυρούκη, ο οποίος, όπως είπε, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για το Κέντρο.

 
Το βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, από την Αγιάσο, γεννήθηκε το 1967. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας Αθηνών, δούλεψε για χρόνια ως κοινωνιολόγος στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, στο Κατσακούλειο Ορφανοτροφείο Μυτιλήνης, στο Γηροκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης Υποστήριξης (ΚΔΑΥ). Τα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, καθώς και στη μονάδα τού ΟΚΑΝΑ στη Μυτιλήνη και στο Κέντρο Πρόληψης «Πνοή». Ακόμη, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Σωματείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το Παιδί και τον Έφηβο «Ηelp», που ασχολείται με παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά, καθώς και με ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο κ. Τσουκαρέλλης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ το προσεχές διάστημα πρόκειται να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στην ίδια Σχολή, με θέμα: «Κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη για τα άτομα με αναπηρία». Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ότι είναι μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

 

πηγη: ΕΜΠΡΟΣ / Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Μοιράσου το άρθρο!