Υγεία

09/08/2023 - 09:06

Οφθαλμολογικός εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Καλλονής... χωρίς οφθαλμίατρο!

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Ροδίτη, πρόεδρος Κ.Υ. Καλλονής:

 

Με χαρά υποδεχτήκαμε  τον Διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Καμπούρη, συνοδευόμενο από την Δ/τρια της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, κα Τσουπίδου, με αφορμή την επικείμενη λειτουργία του Τμήματος Οφθαλμολογίας στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Η κα Τσουπίδου ήλεγξε τον εξοπλισμό, που παραλάβαμε την προηγούμενη εβδομάδα, και τον χώρο όπου θα γίνεται η εξέταση, ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Οφθαλμολογίας με συνεργάτη ιατρό από το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μια προσπάθεια, για την οποία εργαζόμαστε πάνω από ένα χρόνο, βαίνει προς την ολοκλήρωσή της...

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Καμπούρη, για τη διάθεση ιατρού και χρήσιμου εξοπλισμού, τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που ενέκρινε το αίτημά μας για τη λειτουργία του τμήματος και την προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ιδιαίτερα τον Υποδιοικητή κ. Περικλή Αλεβίζο.

Η προσπάθεια αναβάθμισης της υγειονομικής μας μονάδας κι εν γένει της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προς όφελος των πολιτών, συνεχίζεται...

 

 

--------

Ανακοίνωση ΔΗΠΑΚ για την προμήθεια οφθαλμολογικού εξοπλισμού στο Κ.Υ. Καλλονής

Δημοκρατική Πανεπιστημονικη Κινηση(ΔΗΠΑΚ ) ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΒΟΥ

 

Το δις εξαμαρτείν....

 

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε την προμήθεια οφθαλμολογικού εξοπλισμού στο Κ.Υ. Καλλονής… μόνο  που η προμήθεια δε συνοδεύεται ούτε έστω από την προοπτική διορισμού οφθαλμιάτρου(!!!) ΑΛΛΆ  θα μεταβαίνει  γιατρός από το Βοστάνειο! Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, από ένα νοσοκομείο που ζητάς  να εξεταστείς τον Ιούνιο και σου κλείνουν ραντεβού το Σεπτέμβριο, η διοίκηση αφαιρεί ένα γιατρό για κάποιες ημέρες προκειμένου να στελεχωθεί το ΚΥ Καλλονής. Αλήθεια, ξέχασαν ότι πριν λίγα χρόνια κάτι ανάλογο είχαν επιχειρήσει στο ΚΥ Μυτιλήνης χωρίς εμφανή θετικά αποτελέσματα;..

Θα πει κανείς ότι τουλάχιστον οι κάτοικοι της δυτικής Λέσβου δε θα χρειάζεται να πηγαίνουν ως τη Μυτιλήνη, όμως στην πραγματικότητα η ανάγκη είναι για πρόσληψη οφθαλμιάτρου τόσο στο ΚΥ Καλλονής όσο και στο Νοσοκομείο ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και να καλυφθεί μεγάλο μέρος των αναγκών της Δυτικής Λέσβου -και σε εικοσιτετράωρη βάση- αφού αυτός θα εφημερεύει στο ΚΥ Καλλονής.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη οφθαλμιάτρου, ακτινολόγου και καρδιολόγου στο ΚΥ Καλλονής, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και η υλικοτεχνική υποδομή να υποστηρίξει την παρουσία τους υπάρχει.

 

Μοιράσου το άρθρο!