Υγεία

23/06/2021 - 15:17

Οριστικό! Τέλος οι μάσκες! Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας! Τέλος τα self test για τους εμβολιασμένους

Ατζέντα πολλών κατευθύνσεων έχει θέσει στο τραπέζι η Επιτροπή των Ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα. Εκτός από την άρση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, οι λοιμωξιολόγοι μελετούν και την πιθανότητα να δοθεί το πράσινο φως για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ.

Επιπλέον, η επιτροπή των ειδικών μελετά και την κατάργηση, από την 1η Ιουλίου, της υποχρέωσης υποβολής σε self test όσων είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται επίσης το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το όριο των ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση ώστε να φθάσει τα 10 άτομα, αλλά και να αυξηθεί το όριο των προσκεκλημένων των δεξιώσεων στα 300 ή 400 άτομα.

Στις οργανωμένες παραλίες θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας.

 

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ως προς τις μάσκες, η Επιτροπή αναμένεται να γνωμοδοτήσει υπέρ της κατάργησης στους εξωτερικούς χώρους, από το ερχόμενο Σάββατο ή στις αρχές Ιουλίου, με αυστηρές συστάσεις για τη χρήση της σε χώρους που παρατηρείται συνωστισμός. Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει στις 18:00 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση για την άρση αυτού του μέτρου θα ληφθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδκών. Οι λεπτομέρειες της κατάργησής του θα ανακοινωθούν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Παράλληλα θα επισημανθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης της σε χώρους όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θέατρα, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

 

Μοιράσου το άρθρο!