Υγεία

20/07/2023 - 15:22

Παραλίγο να πεθάνει παιδί στη Μυτιλήνη από τους ξηρούς καρπούς - Πως σώθηκε

Τι αναφέρει το «Χαμόγελο του παιδιού»

Πριν λίγες ημέρες, το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της στενής και πολύπλευρης συνεργασίας με το «Χαμόγελο», διαβίβασε στους διασώστες μας, ένα  επείγον περιστατικό σε κατάστημα εστίασης. Το επείγον περιστατικό αφορούσε ένα παιδί, με αλλεργική αντίδραση που προκλήθηκε από ξηρούς καρπούς.

Οι διασώστες μας, χωρίς να χάσουν χρόνο, άμεσα μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως το παιδί είχε ήδη οίδημα στο ανώτερο αναπνευστικό του σύστημα. Οι κινήσεις τους έπρεπε να είναι άμεσες και με απόλυτη ακρίβεια, και έτσι και έγινε!

Ακόμη μια διακομιδή έγινε με φροντίδα και ταχύτητα. Αφού παρέδωσαν τον μικρό μας φίλο στα έμπειρα χέρια των ιατρών του Νοσοκομείου, συνέχισαν κανονικά τη βάρδια τους. Έμελλε όμως να συναντηθούν ξανά τον μικρό μας φίλο, καθώς έπαιρνε εξιτήριο… Στην τυχαία αυτή συνάντησή ευχαρίστησε τους διασώστες του Οργανισμού, με τον τρόπο που μπορούσε, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος καθώς, καταγόταν από τη γειτονική Τουρκία και δε μιλούσε τη γλώσσα.

Πριν αποχαιρετιστούν, ζήτησε να βγάλουν και μια φωτογραφία, για να θυμάται αυτή την περιπέτεια του. Και εμείς δεν χαλάμε ποτέ χατίρι στους μικρούς μας φίλους…

 

Δείτε την φωτογραφία:

δ

 

Μοιράσου το άρθρο!