Υγεία

15/01/2021 - 18:34

Παραμένει στο σκληρό lockdown η Λέσβος - 101 ενεργά κρούσματα

Αναλυτικά τι ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς

Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες του Lesvosnews.net ότι θα έχουμε παράταση του σκληρού lockdown για άλλη μια εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς, αυτή τη στιγμή στη Λέσβο έχουμε 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές γεγονός που καθιστά αδύνατη την άρση των περιοριστικών μέτρων.

 

Ο κ.Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων τόνισε: «Στην Πολιτική Προστασία δεν βιαζόμαστε να κλείσουμε περιοχές, αντίθετα έχουμε άμεσα αντανακλαστικά για να προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές. Για αυτό και οι αποφάσεις λαμβάνονται και ως προληπτικό μέτρο, ώστε κάθε εστία που εντοπίζεται να ελέγχεται και να στεγανοποιείται άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά, χωρίς χαραμάδες εξάπλωσης, χωρίς περιθώρια δημιουργίας επιδημιολογικών πολλαπλασιαστών.Και για αυτό και η Πολιτική Προστασία διατηρεί πάντα τη δυνατότητα εάν δει σε τοπικό επίπεδο κάποια ανησυχητική έξαρση της πανδημίας ή οποιαδήποτε ένδειξη αυτής, να επιβάλει γρήγορα τοπικά περιοριστικά μέτρα».

 

Η μόνη διαφορά της  δεύτερης εβδομάδα lockdown στη Λέσβο  σε σχέση με την πρώτη  εβδομάδα θα είναι είναι από τη Δευτέρα 18/01  θα ισχύει στη Λέσβο το click away αποκλειστικά για το λιανικό εμπόριο.

 

Αξίζει να τονιστεί ότι στις άλλες περιοχές που δεν είναι στο "κόκκινο" ισχύει το click in shop. 

 

Υπενθυμίζουμε τα μέτρα που ισχύουν: 

 

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.). ΜΟΝΟ με click away και αυστηρούς κανόνες. (με βάση τις νέες ανακοινώσεις) 

 

Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας

Από τις 18:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο. 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!