Υγεία

01/09/2021 - 20:03

Παρέλαβαν τις αποφάσεις για αναστολή εργασίας - Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης: «Σήμερα η μηχανή του φασισμού τίθεται σε λειτουργία»

Οι υγειονομικοί της Λέσβου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις(video)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και ζητούν ανάκληση της απόφασης αναστολής εργασίας στην οποία τίθενται από σήμερα 33 τελικά συνάδελφοί τους, που δεν κατέθεσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων έχει δηλώσει ότι δε συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με αυτή τη μορφή, και έχει συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα κατά της υποχρεωτικότητας , που το πρωί πραγματοποίησε κατάληψη στο γραφείο της διοίκησης .

f

Κάποιοι από τους υγειονομικούς παρέλαβαν οι ίδιοι από το γραφείο προσωπικού τις αποφάσεις με τις οποίες από σήμερα και μέχρι τον εμβολιασμό τους μπαίνουν σε αναστολή εργασίας ενώ μία κοινωνική λειτουργός με 25χρόνια υπηρεσία στο Βοστάνειο , εμβολιασμένη, θα καταθέσει την παραίτησή της. Σε αυτή την κίνηση καλεί και η επιτροπή αγώνα κατά της υποχρεωτικότητας τους υγειονομικούς του νοσοκομείου.

Υπάρχουν πολλές απόψεις και μεταξύ των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί όμως όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι «αντί η κυβέρνηση να ρίξει το βάρος στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το εμβόλιο, ηλικιωμένοι – ευπαθείς ομάδες, επιβάλει την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς τη στιγμή που ένας εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει τον ιό, άρα δεν καθίσταται πιο επικίνδυνος από ότι ήταν χθες είτε είναι εμβολιασμένος, είτε όχι.  Απώτερος στόχος είναι οι απολύσεις υγειονομικού προσωπικού και παραχώρησης του δημόσιου συστήματος υγείας στους ιδιώτες»  λέει η επιτροπή αγώνα κατά της υποχρεωτικότητας του νοσοκομείου.

 

«Καταδικάζουν σε ασιτία, εργαζόμενους που έχουν δώσει πολλά στο νοσοκομείο και τους ασθενείς τους » σημείωσε ο ογκολόγος του Βοστάνειου Ηλίας Νικολαϊδης που παρέλαβε την αναστολή εργασίας του.  «Σήμερα η μηχανή του φασισμού τίθεται σε λειτουργία , θα βρει όμως απέναντι την αξιοπρέπεια των εργαζομένων» σημείωσε ο Νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαιραμίδης που επίσης παρέλαβε την απόφαση αναστολής εργασίας του.

Η επιτροπή αγώνα έδωσε εκ νέου ραντεβού στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου στην είσοδο του νοσοκομείου.

 

πηγη: ertnews.gr

Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!