Υγεία

20/04/2019 - 14:48

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Λέσβο χωρίς ιατρούς και προσωπικό!

Είναι οι στιγμές που εύκολα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί τι νόημα έχουν τα ντουβάρια χωρίς τους ανθρώπους και τον αναγκαίο εξοπλισμό; Κι εδώ το ερώτημα είναι περισσότερο από ποτέ σοβαρό καθώς αφορά την υγεία.

Γράφει ο Παναγιώτης Μιχ. Κουτσκουδής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης της μεγάλης αίθουσας του παλιού Ελαιοτριβείου  Αγιάσου του ΤΑΔ (τέως Δημοτικού Κέντρου Νεότητας Δήμου Αγιάσου) σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και σύμφωνα με την κ. Όλγα Ιορδανίδου, διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, μετά το Πάσχα θα μετεγκατασταθεί το Ιατρείο από το ιδιωτικό οίκημα που μισθώνεται σήμερα στον καινούριο αναβαθμισμένο χώρο.

Όπως εξαρχής προβλέψαμε και κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα της στελέχωσής του με το ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται στη συστατική του πράξη. Δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας δεν υπήρξε ανταπόκριση. Προφανώς πρέπει να δοθούν από την Πολιτεία ισχυρά κίνητρα ώστε να καταστούν ελκυστικές οι θέσεις ιατρικού και γενικά επιστημονικού προσωπικού που προκηρύσσονται σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές.

Η Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Μαρία Π. Βαμβουρέλλη με καταγωγή από την Αγιάσο αναφέρει στην ιστοσελίδα agiasos.gr :  Δεν έχουμε πάρει προσωπικό για το ΠΠΙ Αγιάσου ακόμα. Για το λοιπό προσωπικό έχει βγει μια θέση τώρα στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ όπου γίνονται ακόμα οι αιτήσεις. Όσον αφορά τους γιατρούς, εμείς θα ξανακάνουμε τη θέση για προκήρυξη. Δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα, στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές οι γιατροί δεν πάνε. Στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχουμε προκηρύξει τρεις φορές τη θέση του Παιδιάτρου και δεν έχει πάει γιατρός. Η θέση βγαίνει άγονη. Έχει συσταθεί μια ομάδα που επεξεργάζεται κίνητρα ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση. Όσον αφορά τώρα τη λειτουργία του, θα καλύπτεται σταθερά από τους αγροτικούς, θα ενισχύσουμε και με άλλες θέσεις λοιπού προσωπικού μέσω νέας προκήρυξης που θα γίνει το καλοκαίρι, ενώ θα δούμε αν κάποιος γενικός γιατρός θα επιλέξει θέση στο Ιατρείο της Αγιάσου. Οι προσπάθειες μας δεν σταματάνε σε σχέση με τα αιτήματα κάλυψης από τους γιατρούς. Ούτε θα σταματήσουν. Όμως πρέπει να θέλουν και οι γιατροί να δηλώσουν τη θέση. Το σημαντικό είναι ότι έγινε το Ιατρείο, τώρα σταδιακά θα αρχίσουν να καλύπτονται και οι θέσεις.

Σημείωση: Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες πάρθηκαν από το  χρονολόγιο της κ. Όλγας Ιορδανίδου στο facebook

Μοιράσου το άρθρο!