Υγεία

24/12/2020 - 07:22

Ψυχιατρική Κλινική: η ντροπή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης (φωτογραφίες)

Χρόνια τώρα η Ψυχιατρική Κλινική αποτελεί την ντροπή του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης με αποκορύφωμα βέβαια τον τελευταίο χρόνο όπου ουσιαστικά σταμάτησε ακόμα και ο  υποτυπώδης προαυλισμός των ασθενών.

 

Συγκεκριμένα: 

33

  • Τον Φεβρουάριο ο υπεύθυνος για την στατική μελέτη του κτιρίου, έκανε κάποιες τομές στους τοίχους μέσα και έξω, με την υποχρέωση να τις αποκαταστήσει .  Ενώ έχουν περάσει 10 μήνες δεν έχουν επισκευαστεί προσθέτοντας στο ταλαίπωρο κτίριο ακόμα ένα πλήγμα.
  •  Οι  ασθενείς που τυγχάνουν νοσηλείας μέχρι  τον τελευταίο σεισμό είχαν δυνατότητα υποτυπώδους προαυλισμού σε ένα μπαλκόνι  1X2m  που σήμερα είναι υπό κατάρρευση. Κάτω από αυτό καθημερινά περνάνε εργαζόμενοι  και ασθενείς.  Τι θα συμβεί άραγε εάν πέσει ένα κομμάτι και τραυματιστούν;
  • Πριν 3 χρόνια περίπου μετά την επίσκεψη του τότε υφυπουργού κ. Πολάκη είχαν δρομολογηθεί ενέργειες αποκατάστασης που με ευθύνες της τότε διοίκησης δυστυχώς προχώρησαν με ρυθμούς χελώνας. Εν συνεχεία και ενώ η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση άλλαξε, οι ταχύτητες αποκατάστασης του κτιρίου έπεσαν περαιτέρω. 

Φυσικά το υπό κατάρρευση κτίριο  είναι ο φόβος και ο τρόμος για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς και απαιτείτε η άμεση μετεγκατάσταση της έως την επισκευή της.

22

  • Εκτός βέβαια του κτιριακού υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης  ψυχιάτρων. Εδώ και πολλά χρόνια για λόγους που είναι γνωστοί δεν μπορεί να στεριώσει ιατρός αυτής της ειδικότητας στο νοσοκομείο. Έχουν παραιτηθεί πάνω από 10. Αυτή τη στιγμή εργάζεται μόνο ένας μόνιμος, και με τρίμηνη απόσπαση μια γιατρός από Αθήνα σαν προσωρινή λύση, που όπως είναι φυσικό δεν δίνατε να καλύψουν με τις 16 εφημερίες που τους αναλογούν τις ανάγκες των νοσηλευόμενων. 

Οι ευθύνες είναι τεράστιες σε Υπουργείο και Διοίκηση Νοσοκομείου

 

Ερώτηση για τα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής έχει καταθέσει στη Βουλή η κα Μαρία Κομνήνακα

Θυμίζουμε και την παρέμβαση από την Ένωση Συνταξιούχων Λέσβου τον Οκτώβριο που είχαν καταγγείλει την εμφάνιση ποντικών...

 

Μοιράσου το άρθρο!