Υγεία

29/11/2022 - 14:32

Στάση εργασίας και απεργία και από τους γιατρούς της Λέσβου κατά του νομοσχεδίου

Με στάση εργασίας σήμερα Τρίτη από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 μεσημέρι και με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, που ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία που συζητείται στη Βουλή.

Όπως σημειώνει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου «με το νέο σχέδιο νόμου, καταργείται η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση (ΠΑΑ) στο ΕΣΥ. Δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό επάγγελμα, ανοίγει επιπλέον διάπλατα η πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς για μερική απασχόληση . Όμως, η κατάργηση της ΠΑΑ ισοδυναμεί με πλήρη καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας. Πλέον, εάν ψηφιστεί και εφαρμοστεί η ρύθμιση, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δομές δημόσιες μόνο κατ’ όνομα, όπου οι ασθενείς θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν υψηλής ποιότητας νοσηλεία και θεραπεία».

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας σήμερα Τρίτη, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου αλλά και άλλων φορέων, ενώ την Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο προαύλιο του Βοστάνειου Νοσοκομείου.

 

Κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση των γιατρών την Πέμπτη το πρωί στο Βοστάνειο, απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

 

 ertnews.gr

 

up date  Ανακοίνωση 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                        
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  

      Παρά τις αντιδράσεις Συλλόγων , Σωματείων , εργαζομένων και γιατρών, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη!                                  

      Ένα νομοσχέδιο που αλλάζει εντελώς την μορφή του ΕΣΥ! Ένα ΕΣΥ που απέδειξε με την πανδημία που περάσαμε, ότι  μεγάλες κρίσεις μόνο ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει! Το νομοσχέδιο  έρχεται να κλείσει την πόρτα σε μεγάλο αριθμό ασθενών, αφού πλέον η υγεία θα κατατάσσεται και θα παρέχεται ανάλογα με την τσέπη του ασθενή Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες γιατρούς και στους ομίλους ιδιωτικής υγείας να «επιχειρήσουν» πάνω στις πλάτες τις δικές μας και των ασθενών.Προωθεί τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία , με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τείνουν να γίνουν «δεδομένο» στα νοσοκομεία, μετατρέποντας την υγεία σε εμπόρευμα.                                                                                    

         Ένα νομοσχέδιο που μοιάζει σαν να έχει προταθεί από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και όχι από μια φιλολαϊκή κυβέρνηση όπως θέλουν να νομίζουμε!

        Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου σε συμπόρευση με την Ένωση Ιατρών, με το Εργατικό Κέντρο και με σωματεία και φορείς της Λέσβου αντιστέκεται στο νομοσχέδιο έκτρωμα και συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΥΝ την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και καλεί στις 10 το πρωί και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου!

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα!

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, ούτε προνόμιο για λίγους!

Να επιστρέψουν άμεσα οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας!

Θέλουμε  δημόσια και δωρεάν υγεία  για όλο το λαό!!!

 

Μοιράσου το άρθρο!