Υγεία

04/04/2023 - 18:15

Συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Άντισσας - Αγώνας για μην θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 1μμ και παρά τη βροχή, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΚΥ Άντισσας με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, μαθητών και εργαζομένων του ΚΥ Άντισσας. Η διαμαρτυρία έγινε στα πλαίσια της κινητοποίησης που κάλεσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σε όλα τα ΚΥ της Λέσβου, με αφορμή το ατύχημα του 30χρονου στον Πολιχνίτο, που για ακόμη μία φορά δεν καλυπτόταν η βάρδια του οδηγού ασθενοφόρου, λόγω της συστηματικής υποστελέχωσης.

Οι κάτοικοι των χωριών της δυτικής Λέσβου και οι εργαζόμενοι του ΚΥ Άντισσας διεκδικούν για το ΚΥ Άντισσας την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, πρόσληψη νέων ειδικευμένων ιατρών. Χαρακτηριστική είναι η απουσία παιδιάτρου και η μηνιαία επίσκεψη ορθοπεδικού, όπου τα ραντεβού του κλείνονται εντός 1,5 ώρας, από την στιγμή που ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

Την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του ΚΥ και βάζουν τις ζωές τους σε αναμονή περιμένοντας κάθε φορά την ανανέωση της σύμβασής τους. Αισθητή είναι επίσης στις εφημερίες η απουσία νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού μικροβιολογικού εργαστηρίου.  Αλλά και ακτινοχειριστή στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες, με αποτέλεσμα την διακομιδή ασθενών σε απόσταση δύο ωρών στο Βοστάνειο Νοσοκομείο για μια ακτινογραφία. Ταυτόχρονα  ιατρικό προσωπικό εκτελεί χρέη μικροβιολόγων και νοσηλευτών ενώ αντίστοιχα εκείνοι χρέη φύλακα στις εφημερίες τους.

Όσο για τις ακάλυπτες βάρδιες των ασθενοφόρων οι ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες το ΕΚΑΒ από την Καλλονή ή τη Μυτιλήνη και το προσωπικό του ΚΥ να μεταβαίνει στους τόπους των τροχαίων με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, για να σώσουν ό,τι μπορούν.

Τα αποτελέσματα αυτών των τραγικών καταστάσεων τα έχουμε βιώσει με τον χειρότερο τρόπο στο δικό μας νησί αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση των ΚΥ και της δημόσιας υγείας που προωθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε. Απαιτούμε:

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια μας.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee