Υγεία

29/11/2023 - 14:47

Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - "Οι δημόσιες δομές υγείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά λόγω ελλείψεων "

48ωρη απεργία γιατρών : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Με αίτημα δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το εργατικό κέντρο Λέσβου στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στηρίζοντας την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξαν 29-30 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

Όπως σημείωσε ο Νίκος Χριστοφίδης μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου, «παρόλες τις προσλήψεις που οι κυβερνώντες διαφημίζουν ότι γίνονται, οι δημόσιες δομές υγείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά λόγω ελλείψεων στο προσωπικό. Στο νοσηλευτικό προσωπικό θα έπρεπε να εργάζονται τρεις φορές παραπάνω από όσους εργάζονται σήμερα, ενώ παρόμοια είναι και η κατάσταση με το ιατρικό προσωπικό».

«Θέλουμε στελεχωμένες δομές υγείας για να έχει ο απλός λαός δωρεάν και έγκαιρη πρόσβαση  στις υπηρεσίες υγείας» σημείωσε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου ο οποίος ενημέρωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου με συγκέντρωση  στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Τα αιτήματα των υγειονομικών στηρίζουν τα σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ και του δημοσίου , εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στην συγκέντρωση.

 

ertnews.gr

 

Δείτε και το σχετικό βίντεο από την ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο!