Υγεία

20/12/2013 - 18:13

Συντονισμός Σωματείων Λέσβου για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου έγινε σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων για τις εξελίξεις στην υγεία. Συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Λέσβου, η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, η ΕΛΜΕ Λέσβου καθώς και συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από άλλους χώρους.

Συζητήθηκε η κυβερνητική επίθεση στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα, το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, η διάλυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζόμενων και του λαού. Αποφασίστηκε:

Να υπάρξει συντονισμός της δράσης των σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψη και διεύρυνση και με άλλα σωματεία, συλλόγους ασθενών, κοινωνικούς φορείς.

Ενημέρωση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας με κοινή ανακοίνωση, δελτία τύπου, κοινή συνέντευξη τύπου και εξορμήσεις στην Μυτιλήνη και τα χωριά.

Κοινές γενικές συνελεύσεις εργαζομένων και γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, για την κλιμάκωση της δράσης.

Σε περίπτωση κλεισίματος ιατρείων του ΕΟΠΥΥ ή Κέντρου Υγείας, διαθεσιμότητες εργαζομένων, προχωράμε άμεσα και συντονισμένα σε κινητοποιήσεις.

Νέα σύσκεψη σωματείων αμέσως μετά τις γιορτές για το προχώρημα της κοινής δράσης.

Μοιράσου το άρθρο!