Υγεία

31/01/2015 - 06:39

Τέλη Μαρτίου θα παραδοθούν 2 νέα κτίρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Τεχνική σύσκεψη για το έργο «Αναδιαρρυθμίσεις – Επεκτάσεις και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης»,  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Βασίλης Μουζάλας, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χριστόφορος Θεοδώρου, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, o Διευθυντής Κατασκευών Έργων Υποδομών Υγείας των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Κυριάκος Αλεβίζος και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

 

Στο πλαίσιο του έργου συνολικού προϋπολογισμού 25.208.900 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου» του ΕΣΠΑ, προβλέπεται να κατασκευαστούν 2 νέα κτίρια συνολικού εμβαδού 1.828 m2 και 2.758 m2 αντίστοιχα, καθώς και να εκσυγχρονιστούν τα 2 κτίρια της παλαιάς πτέρυγας συνολικού εμβαδού 6.048 m2 και 2.230 m2 αντίστοιχα, να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος και να πραγματοποιηθεί η προμήθεια – εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

 

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου και οι ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου το έργο να είναι ολοκληρωμένο και λειτουργικό έως τα τέλη του έτους, προκειμένου να είναι επιλέξιμη η χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ.

 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε, αναμένεται στα τέλη Μαρτίου να παραδοθούν ολοκληρωμένα και λειτουργικά τα 2 νέα κτίρια, ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινούν οι εργασίες για την επισκευή των παλαιών κτιρίων του Νοσοκομείου.

 

Μετά το τέλος της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο έργο που είναι σε εξέλιξη και έγινε επί τόπου ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.

Μοιράσου το άρθρο!