Υγεία

23/03/2022 - 12:17

Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

up date

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.

«Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και το χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

 

 

----------

Την αναστολή της επιβολής διοικητικού προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60, δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο.

"Δεν θα παραγραφούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί, αλλά από ένα σημείο και μετά οι άνω των 60 δεν θα πληρώνουν πρόστιμο" εξηγησε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πότε θα καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, είπε "θα δούμε, πιθανότατα τον επόμενο μήνα".

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα, τότε μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί. Παράλληλα, για την τέταρτη δόση, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

Υπενθυμίζεται πως στο ζήτημα της κατάργησης του προστίμου είχε αναφερθεί χθες μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αφήνοντας ανοιχτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

"Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα", τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους σημειώνοντας ωστόσο ότι εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες, το πιστοποιητικό θα επανέλθει.

"Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό", σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Υπενθυμίζεται η ΑΑΔΕ εκδίδει και βεβαιώνει κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60° έτος της ηλικίας τους και δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η μέρα κάθε μήνα κατά της Covid-19.

Μοιράσου το άρθρο!