Υγεία

11/07/2023 - 15:01

Τετάρτη 12 Ιουλίου 24ωρη απεργία - Συγκέντρωση 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:00π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Με το καλημέρα σας η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέλυσε της αυταπάτες και του πιο καλοπροαίρετου υγειονομικού . Ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις  φάνηκαν οι προθέσεις της και στο κομμάτι της υγείας. Τα σχέδια για συμπλήρωση του ΕΚΑΒ με  μεταφορά οχημάτων  και προσωπικού  από την πυροσβεστική , το στρατό  και τους ΟΤΑ είναι επικίνδυνα και πρέπει να τα αποσύρουν αμέσως καθώς θα στοιχίσουν ζωές σε πολλούς συμπολίτες μας. Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης διέταξε τους διοικητές των νοσοκομείων να περικόψουν ακόμα περισσότερο τα έξοδα των νοσοκομείων και να κάνουν αιματηρή ΄΄οικονομία΄΄. Αυτή η οικονομία σημαίνει έλλειψη προσωπικού στα τμήμα ακτινολογικό , αξονικός τομογράφος, λοιμώξεις ΕΚΑΒ κλπ. Σημαίνει μαξιλαροθήκες να φέρνουν από το σπίτι τους οι ασθενείς. Σημαίνει έλλειψη απαραίτητου υγειονομικού υλικού.


               Οι διαφημισμένες αυξήσεις που πρόκειται να πάρουμε από το Γενάρη του 24, είναι για τη πλειονότητα των εργαζομένων γύρω στα πενήντα ευρώ το μήνα , δηλαδή της πλάκας. Είναι αυξήσεις που ήδη έχουν εξαφανιστεί, αφού  δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με τους χαμηλούς μισθούς, την αύξηση των έμμεσων φόρων, την ακρίβεια. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, η εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, οι συνεχιζόμενες βάρδιες, οι εξαντλητικές εφημερίες συνθέτουν το εργασιακό μας περιβάλλον. 

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες   σε όλα τα τμήματα να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς πως τάχα απειλούνται ζωές από την απουσίας σας . Έτσι και αλλιώς πολλά τμήματα λειτουργούν με “προσωπικό ασφαλείας” . Οι ζωές  των συμπολιτών μας απειλούνται από την λογική κόστους οφέλους που ακολουθήθηκε από όλες  τις κυβερνήσεις  και εφαρμόζουν οι διοικήσεις και όχι από την αγωνιστική δράση των εργαζομένων. Εμείς νιώθουμε μεγάλη ευθύνη να μην επιτρέψουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Ειδικά μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει στο νησί μας λόγω της υποστελέχωσης  των δημόσιων δομών ( μικρός Μιχαήλ, οι συμπολίτες μας από τον Πολυχνίτο και τον Γαβαθά που έχασαν την ζωή τους. 

Απαιτούμε διεκδικούμε: -Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό. Moνιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  εργαζομένων . Ένταξη στα ΒΑΕ – Αυξήσεις μισθών - Επαναφορά 13ου  και 14ου μισθού! Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των Δήμων καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλους 

Δεν πρέπει να μείνουμε της ζωές μας θεατές.   Με τον αγώνα και την πάλη ας γίνουμε πρωταγωνιστές.

 

-----

Κάλεσμα και από το Εργατικό Κέντρο

Όχι άλλοι νεκροί εξαιτίας των ελλείψεων στις δομές υγείας

 

Οι κάτοικοι των χωριών μας, υποφέρουν καθημερινά από τις τεράστιες και μεγάλες ελλείψεις που έχουν οι δομές υγείας. 

Τα Κέντρα Υγείας, έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων. 

Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων, ήταν, να θρηνήσουμε ακόμη έναν συνάνθρωπο μας πριν λίγες μέρες στο Γαβαθά. 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα, προσπαθεί με μπαλώματα να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων, παίζοντας για άλλη μια φορά με την υγεία του λαού μας. 

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που μετατρέπει οδηγούς απορριμματοφόρων, πυροσβέστες και στρατιωτικούς, σε διασώστες επειγόντων περιστατικών ύστερα από ολιγοήμερη εκπαίδευση, εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους τους ασθενείς. 

Η εγκληματική πολιτική της υποβάθμισες και της απαξίωσης της υγεία μας, πρέπει να σταματήσει. 

 

Απαιτούμε: 

  • Να στελεχωθούν τώρα τα Κέντρα Υγείας του νησιού, τόσο της Περιφέρειας όσο και της πόλης με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού για σύγχρονη, δωρεάν, και υψηλού επιπέδου Υγεία.
  • Άμεση έναρξη των εργασιών και ενεργειών για τη γρήγορη και πλήρη λειτουργία των ΚΥ Μανταμάδου και Αγιάσου. Μέχρι τότε να λειτουργούν ως κέντρα εφημέρευσης με γιατρό, νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ.
  • Να επαναλειτουργήσουν ή και να φτιαχτούν κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ σε κομβικά και δυσπρόσιτα σημεία του νησιού.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο (γιατροί, διασώστες κλπ.) μόνιμο προσωπικό ώστε να αναλάβει τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των επειγόντων και έκτακτων περιστατικών σε όλο το νησί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.
  • Επαναλειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης σε 24ωρη βάση με πλήρη σύνθεση μόνιμου προσωπικού ανάλογη των αναγκών μιας πόλης όπως η Μυτιλήνη

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και στα δίκαια αιτήματα τους, και καλούμε τον λεσβιακό λαό και τους φορείς του νησιού, σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 12 Ιούλη στις 10 πρωί στο προαύλιο του Νοσοκομείου

 

Μοιράσου το άρθρο!